'Het is tijd om al die angst los te laten.'

Actrice Jada Pinkett Smith heeft een nieuwe look en die creëerde ze zelf, met een tondeuse. Na jaren te hebben geworsteld met haaruitval besloot ze de knoop rigoureus door te hakken:

"Het is tijd om het los te laten. Mijn jaren als vijftiger draaien om er goddelijk uit te zien op deze manier."

Article continues after the ad

Jada vertelde al in 2018 dat ze met haaruitval kampte. "Het was in het begin erg beangstigend. Ik stond onder de douche met handenvol haar in mijn handen en dacht: o, mijn God – word ik kaal?'

Jada en haar man Will Smith in 2020

"Het was een moment in mijn leven waarop ik echt stond te trillen van angst. Daarom heb ik het toen kort laten knippen en kort gehouden."

"Mijn haar maakte een groot deel van mezelf uit," zegt Pinkett Smith. "Het verzorgen was een mooi ritueel en het was fijn om de keuze te hebben om wel of geen haar te hebben. Tot het tot me doordrong dat het moment kon komen waarop ik die keuze niet meer zou hebben."

Ondanks talloze consulten met artsen en experts is Jada, hier in 2013 met natuurlijk haar, er nog niet achter wat de oorzaak is van haar haaruitval. "Ik heb elke test ondergaan die er is, ze weten het gewoon niet."

Na jaren in angst te hebben geleefd dat het nog erger zou worden, besloot ze het probleem in perspectief te zetten. "Ik moest er op een spirituele manier naar leren kijken," zegt ze. "Hogere krachten nemen zoveel van mensen af. Mensen lijden aan kanker, hebben zieke kinderen, ik zie dat elke dag om me heen. Het op die manier bekijken hielp om erin te berusten."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in