Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Isa Hoes schrijft boek over rouw met haar zoon Merlijn Kamerling

Hoe ga je om met het verlies van een dierbare? In hun eerste gezamenlijke boek 'Je bent niet alleen' beschrijven moeder Isa Hoes (54) en zoon Merlijn Kamerling (23) hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal an...

Isa Hoes schrijft boek over rouw met haar zoon Merlijn Kamerling

Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?

In hun eerste gezamenlijke boek 'Je bent niet alleen' beschrijven moeder Isa Hoes (54) en zoon Merlijn Kamerling (23) hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt.

In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft.

Voor Isa hoefde het boek in eerste instantie niet zo. Maar Merlijn kreeg veel reacties op zijn documentaire 'Antonie & Merlijn: 10 jaar later' en het boek 'Nu ik je zie'. En vroeg zich af of de vele vragen die hij kreeg over rouw niet in één keer beantwoord konden worden in een boek.

"Merlijn en Willem waren dolenthousiast, maar ik kon alleen maar denken: o nee, daar gáán we weer," zegt Isa in het Algemeen Dagblad. "Ik had in 2013 ook al een boek geschreven, Toen ik je zag. Ik was er voor mijn gevoel wel klaar mee. Het was natuurlijk terecht dat Merlijn zijn zoektocht aanging nadat hij acht jaar lang was weggelopen voor de dood van zijn vader."