'Voor mij is het mooi geweest.'

Het is een van de dingen die het leven van een vijftiger kenmerken: soms kun je gewoon helemaal klaar zijn met iets, hoe leuk en succesvol het ook is.

Irene Moors (54) beleeft zo'n ijkpunt. Samen met Carlo Boszhard was ze onlosmakelijk verbonden aan de TV Kantine, maar stopt na twaalf seizoenen met het persiflageprogramma van RTL 4.

"Ik heb besloten dat het mooi is geweest," zegt ze bij  RTL Boulevard. "Dat is helemaal niet ingewikkeld. Het is niet het einde van de TV Kantine, maar voor mij is het gewoon mooi geweest."

Article continues after the ad

Helemaal een verrassing is haar beslissing niet, in mei liet ze al doorschemeren dat ze aan het afbouwen was. "Het team is uitgebreid en dat is wel heel fijn, met name voor mij. Het niveau werd steeds maar hoger en meer… Ik vind sommige dingen heel leuk om te doen, maar op een gegeven moment ligt er zo veel druk op dat ik het met véél liefde overgeef aan Elise Schaap en Ilse Warringa, die fantastische rollen hebben gespeeld."

Haar vertrek bij de TV Kantine betekent niet het einde van het duo Carlo en Irene, dat jarenlang succes had met onder meer Telekids en Life4You. Carlo, die nu zonder Moors furore maakt bij RTL, werkt aan een programma-idee voor het tweetal.

"We houden elkaar sowieso nog vast en het is zeker niet het einde van Carlo en Irene," zegt ze. "Alleen die pruiken en die dingetjes, daar ben ik... nou, niet klaar mee, maar dat hoeft niet meer. Ik ben druk met van alles en nog wat, ik verveel me geen seconde. Ik ben nu meer achter de schermen aan het werk, en dat bevalt op dit moment prima."

De TV Kantine is al sinds 2009 op televisie. Het programma trekt nog altijd meer dan een miljoen kijkers per aflevering en won in 2010 de Gouden Televizier-Ring.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in