Emilie Rozenga en Ron Boszhard over hun relatiegeheimen.

Ze hebben het heel erg goed samen, maar als Emilie Rozenga (40) had geweten welke vormen de aandacht voor haar relatie met Ron Boszhard (57) zou aannemen, had ze zich waarschijnlijk bedacht.

RON - DE LIEFDE VOOR EMILIE

‘Naast mijn tv-werk heb ik in verschillende familiemusicals gestaan, waaronder De Kameleon Ontvoerd. We trokken in 2004 en 2005 met een leuke, grote groep door het land. Emilie was een van de danseressen. Hartstikke goed in haar vak, al kan ik me uit die tijd verder niet veel van haar herinneren.

Article continues after the ad

Na zo’n tournee verlies je iedereen uit het oog, maar begin 2007 dacht ik: zo’n musical produceren, kan ik zelf ook. Dat werd een Sinterklaasmusical. Omdat ik wist dat Emilie ervaring had met choreografie, belde ik haar en vroeg ik of zij de dansjes voor de Pieten – ja, die waren toen nog zwart – wilde maken. Ik hoop niet dat ze daar boos om wordt, maar de aanleiding voor dat hernieuw­de contact was puur professioneel.

'Die gesprekken konden uren duren en gingen al snel over veel meer dan alleen het werk'

Zo begon onze samenwerking. Ik was toen al ruim een jaar bij mijn vrouw weg. Emilie was ook alleen, en het duurde niet lang of ik begon wat voor haar te voelen. Ze is mooi, intelligent, en minstens zo belangrijk: we bleken goed met elkaar te kunnen praten. Die gesprekken konden uren duren en gingen al snel over veel meer dan alleen het werk.

Een scheiding is zoiets verdrietigs, dat je voorzichtig wordt als het gaat om het opbouwen van een nieuwe relatie. Ik heb in een pril stadium aan mijn kinderen, Naomi en Niels, die allebei meespeel­den in de Sinterklaasmusical, gevraagd wat zij van Emilie vonden. Ze woonden toen nog thuis en waren dus ook regelmatig bij mij. Dan moet je wel samen door een deur kunnen. Gelukkig reageer­den ze positief: “Leuke vrouw, ze past ook wel bij je.”

Toen ik zeker wist: bij jou wil ik horen, heb ik Emilie uitgenodigd om samen iets te gaan drinken in Amsterdam. En jawel, diezelfde avond had Shownieuws al een bericht over ons. Daarna volgden de bladen, die me sinds mijn scheiding toch al extra goed in de gaten hielden. Het hoort bij mijn vak, denk ik dan. Al vond ik het verve­lend om Emilie mee te sleuren in dat aspect van mijn leven. Maar wat we samen hebben, weegt er ruimschoots tegenop.’

EMILIE - DE LIEFDE VOOR RON

‘Ron was al heel bekend van de televisie toen hij de hoofdrol ging spelen in De Kameleon Ontvoerd, maar toen ik voor het eerst de castlijst zag, had ik géén idee. Ik vond hem wel gezellig en humo­ristisch. Hij kon ook heel goed verhalen vertellen. Toen hij me ruim een jaar na die tournee belde met de vraag of ik de dansjes voor zijn Sinterklaasmusical wilde schrijven, dacht ik in eerste instan­tie: leuke klus. Maar doordat we intensief gingen samenwerken, kwam daar geleidelijk wat meer bij. We hadden dezelfde passie voor theater en Ron was nog steeds heel grappig, maar bleek ook goed naar mijn verhalen te kunnen luisteren. Hij stond altijd voor me klaar, zorgde ervoor dat ik me goed voelde.

'Ron kwam dus met een prijskaartje en blijkbaar was ik bereid dat te betalen'

Op een gegeven moment zijn we samen iets gaan drinken in Amsterdam. Dat was wennen. Ik vond het bizar om te merken dat mensen ons bewust waarnamen, dat we nieuwswaarde hadden. Echt totale onzin. Ron kwam dus met een prijskaartje en blijkbaar was ik bereid dat te betalen. Maar als ik toen had beseft welke vormen de aandacht zou aannemen, had ik waarschijnlijk gezegd: “laat mij maar lekker onder een steen liggen” of zo.

Telelenzen rond je huis en mensen die met hun telefoon foto’s van je maken, dat is allemaal al geen pretje. Maar het ergste vond ik de negatieve reacties op onze relatie, vooral vanwege het leeftijds­verschil tussen Ron en mij (ze schelen 17 jaar -  red). Op Instagram noemde iemand me nota bene een golddigger, vreselijk. Voor mij was dat de reden om nooit meer comments op social media te lezen, anders word ik gek.

Rons moeder, broer en kinderen reageerden gelukkig wel heel leuk. De kinderen hebben al een goede moeder en zien mij meer als een vriendin. Ron en ik hebben natuurlijk wel gepraat over zijn scheiding, maar ik vond dat geen obstakel. Iedereen heeft bagage. We hebben het gewoon heel goed met elkaar én onze dochter Roos.’

(c) Nouveau / DPG Media 2021

Verder lezen? Een lange versie van het interview met Ron en Emilie staat in Nouveau 15-2020 (met Heleen van Royen op de cover) en die is nog te bestellen op Magazine.nl, nu zonder verzendkosten!