Wat bouwde hij op en wat liet hij achter?

Toen Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark werd vermoord, werkte Guus Valk, nu chef van de Haagse redactie, net op de politieke redactie van NRC. De moord en de gevolgen daarvan maakten veel indruk op hem, al kon hij destijds de grote vragen niet stellen en de impact die deze gebeurtenis had op het land, de politiek en de media, niet voorzien.

Samen met vrienden en familie van Fortuyn, politici en collega-journalisten, voor- én tegenstanders van de ‘stem van het volk,’ blikt Guus Valk terug op deze veelbewogen periode. Wie was Pim Fortuyn en wat is de oorsprong van zijn gedachtegoed? Hoe is zijn razendsnelle groei in de peilingen toentertijd te verklaren? En is zijn erfenis tegenwoordig van invloed op de politiek?

In de 6-delige podcastserie Pim blikt NRC, 20 jaar na de eerste politieke moord sinds eeuwen in Nederland, terug op het tijdperk van Pim Fortuyn.

Article continues after the ad

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in