Over haar schrijvershuwelijk én haar nieuwe boek De Stem.

Jessica Durlachers nieuwe boek De Stem kostte haar 'Tien jaar piekeren en nog eens drie jaar schrijven.’ De roman gaat over de strenggelovige Somalische vluchteling Amal, die als oppas gaat werken bij het joodse gezin van Zelda en Bor.

Article continues after the ad

De oppas blijkt prachtig te kunnen zingen, zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de talentenjacht De Stem. Amal betovert publiek en jury, ziet een heel nieuwe toekomst voor zich en rukt dan haar sluier af: 'Vaarwel islam'.

Vanaf het moment dat ze afstand neemt van haar geloof, begint een tsunami aan bedreigingen en toestanden waarin ook het gezin wordt meegesleept. Het boek is geïnspireerd op de jaren dat Ayaan Hirsi Ali intensief bij Jessica en haar man Leon de Winter over de vloer kwam.

Alles over hun liefde, die al meer dan 25 jaar stand houdt, in Nouveau's Relatiegeheimen

Je relatie moet stevig zijn om zoiets aan te kunnen. En over die mooie liefde, die al meer dan 25 jaar standhoudt, vertelt het stel alles in Nouveau's Relatiegeheimen. Een voorproefje: 

'Leon heeft de neiging alleen de goede kanten van dingen te zien'

Jessica over Leon: "Zijn stroom aan beschouwingen houdt me wel wakker en alert, dus dat is een pluspunt. Al heeft Leon nog steeds de neiging alleen de goede kanten van dingen te zien. Een ingewikkelde eigenschap voor iemand als ik, die altijd zoekt waar de pijn zit om ’m vervolgens te ontleden. Ik ben realistischer, vind ik. En ik hou van klagen en jammeren. Al probeer ik dat te temperen, want zo leuk is het niet voor een ander.’

Foto (c) DPG Media / Nouveau 2021

Je vindt de Relatiegeheimen van Jessica en Leon in de nieuwste Nouveau (met Eva Jinek op de cover) en die is nu te koop én online te bestellen op Magazine.nl, tijdelijk zonder verzendkosten!