Elton John in 1977
Elton John in 1977

En in juni staat ie voor het laatst in het Gelredome.

Voor wie Elton John – vandaag 75 jaar en hij is zelf óók verbaasd dat hij deze leeftijd heeft weten te behalen gezien zijn drank- en drugsgebruik – nog één keer live wil zien spelen, kan op 9 juni 2022 terecht in het Gelredome.

Daar treedt hij op tijdens zijn afscheidstournee, de Farewell Yellow Brick Road Tour.

Article continues after the ad

Superster en activist Elton, ooit de zelfverklaarde Queen Mum van de popmuziek, is inmiddels meer de peetvader van de pop geworden, die al met vele jonge muzikanten samenwerkte.

Privé is hij ook behoorlijk gekalmeerd sinds hij vader is van twee zonen, Zachary en Elijah. Voor hen stopt hij ook met toeren: "Ik ben al een oude vader, ik wil niets van hen missen."

De flamboyante kostuums en brillen – Harry Styles en Lady Gaga zijn schatplichtig aan Elton - zijn intussen niet helemaal verdwenen, maar de nadruk is meer op zijn geweldige muziek komen te liggen dan om alle hysterie erom heen. En zo kan Elton ook zonder uitputtende tournees nog best een tijdje mee.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in