Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De relatiegeheimen van Tooske en Bastiaan Ragas

'Thuis ben ik het zachte ei.' Hij levert de wilde plannen, zij bekijkt of het ook haalbaar is. Die hond kwam er dus niet, maar de wereldreis met het hele gezin wél. Tooske en Bastiaan Ragas runnen een gezin met vier kinderen. Maar ze vergeten zeker de liefde niet. ‘Romantiek is mijn afdeling,’ al...

De relatiegeheimen van Tooske en Bastiaan Ragas

'Thuis ben ik het zachte ei.'

Hij levert de wilde plannen, zij bekijkt of het ook haalbaar is. Die hond kwam er dus niet, maar de wereldreis met het hele gezin wél. Tooske en Bastiaan Ragas runnen een gezin met vier kinderen. Maar ze vergeten zeker de liefde niet. ‘Romantiek is mijn afdeling,’ aldus Bastiaan.

TOOSKE - DE LIEFDE VOOR BASTIAAN

‘Toen ik eind 2002 auditie deed voor de vrouwelijke hoofdrol in Drie musketiers, werd ik gewaarschuwd voor Bastiaan, die de man­nelijke hoofdrol zou spelen. “Een gladde jongen, dus kijk een beetje uit!” Maar bij onze eerste ontmoeting gingen er helemaal geen alarmbellen af. Ik vond hem meteen een leuke vent met veel humor, gezellig ook.

Tijdens de repetities en later op het toneel ging alles zo vanzelf tussen ons, dat ik dacht: kon het in mijn relatie maar zo gemak­kelijk zijn. Ik was in die tijd verloofd met een Amerikaanse acteur, en die liefde was weliswaar groots en meeslepend, maar tegelij­kertijd bijzonder ingewikkeld en heel erg vermoeiend. Al snel ging dat me tegenstaan. En intussen genoot ik van het contact met Bastiaan, die ik behalve erg aardig ook knap en aantrekkelijk vond.

Over de enorme interne strijd die dat opleverde, sprak ik maan­denlang met niemand. Want als ik het hardop zei, dan bestónd het, en wie weet ging het wel gewoon over. Maar gaandeweg werd alleen maar duidelijker dat ik niet meer zonder die man met zijn bruisende energie kon, die het mooiste hart had dat ik kende. En die ook niet ongevoelig voor mij leek te zijn, al zat hij, met een klein kind, nog vaster dan ik.

'Wil je nog een jaar mijn vriendinnetje zijn?'

Voordat Bastiaan en ik onze gevoelens voor elkaar uitspraken, had­den we allebei al de knoop doorgehakt met onze partners, omdat het niet langer ging. Het was dus geen kwestie van inruilen. Maar toen de weg eenmaal vrij was, gingen de remmen los. Na een paar maanden verkering zaten we een weekend in een hotelletje, waar Bastiaan me een klein doosje gaf.

Interviews
  • Elmar Krop