Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Relatiegeheimen van Dominic Seldis en Floor de Wit

'Floor en ik leken allesbehalve een logische match.' Britse Dominic Seldis ken je van Maestro en zijn werk als aanvoerder van de bassectie van Koninklijk Concertgebouworkest. Nederlandse Floor de Wit is relatiemanager bij het Concertgebouw Fonds.   Alleen als het op ruzie maken aankomt, merken Do...

De Relatiegeheimen van Dominic Seldis en Floor de Wit

'Floor en ik leken allesbehalve een logische match.'

Britse Dominic Seldis ken je van Maestro en zijn werk als aanvoerder van de bassectie van Koninklijk Concertgebouworkest. Nederlandse Floor de Wit is relatiemanager bij het Concertgebouw Fonds.  

Alleen als het op ruzie maken aankomt, merken Dominic en Floor dat taal hen in de weg staat. Dat doen ze dus weinig. Wel delen ze de liefde voor muziek en voor typisch Britse manieren. Dubbelinterview in de beroemde Nouveau-reeks Relatiegeheimen!

DOMINIC - DE KLIK MET FLOOR

‘Floor was in haar vorige baan producer bij Het Concertgebouw en ik ben aanvoerder van de contrabassen bij het Concertgebouworkest. Begin 2015 kregen we met elkaar te maken rond een serie concer­ten onder de titel Tracks. Ze bleek uitstekend in haar vak, zeer intelligent, vrij van geest en buitengewoon humoristisch. Ik ben dol op dat soort mensen, dus daarna bleven we contact houden. Puur vriendschappelijk.

Ik ben zestien jaar ouder, een gescheiden man met drie kinderen van wie de oudste inmiddels 25 is, en bovendien zat ik toen in een relatie. Die liep weliswaar niet goed meer, maar dan nóg leken Floor en ik geen logische match. Alleen al omdat ik het hoofdstuk kinderen had afgesloten en zij er nog niet eens aan was begonnen.

'We hebben een zomer lang bewust afstand genomen om na te denken'

Toch begon ik geleidelijk aan gevoelens voor Floor te krijgen. Onvermijdelijk, zou ik bijna zeggen, want behalve wat ik al noem­de, is ze ongelofelijk mooi en lief. En dan bleek ze ook nog wat in mij te zien. Een wonder, want ik sta bekend als charmant, dus ze had zomaar kunnen denken dat ik een womanizer was. We hebben een zomer lang bewust afstand genomen om na te denken, en in mijn geval ook om mijn leven een beetje op orde te krijgen, voor de ver­andering. Maar daarna wisten we dat geen contact geen optie was.

Sinds Kerstmis 2015 zijn we een stel en prijs ik me gelukkig met een vrouw die me begrijpt, terwijl muzikant een krankzinnig beroep is. Als Brit onderhoud ik sowieso een complexe relatie met mijn gevoelsleven, maar zelfs dat schrikt haar niet af. Ik ben een geze­gend mens.’

FLOOR - DE KLIK MET DOMINIC

‘Aanvankelijk zag ik een beetje op tegen de samenwerking met Dominic rond Tracks. Hij leek me iemand die erg goed wist wat hij wilde en zich lastig liet sturen. Maar de eerste opnamedag was meteen een van de leukste dagen uit mijn werkende leven, dus ik verheugde me al op de twee daarna. Tijdens de borrel na afloop merkte ik dat er een onzichtbaar lijntje tussen ons was ontstaan, een soort woordeloze verstandhouding.

'Wat me vooral aantrok, was Dominics relaxte, extreem positieve levenshouding'

Het klikte zo goed dat we vaker met elkaar aan de praat raakten, op een luchtige, grappige manier. Ik ontdekte dat we allebei fan waren van de fusion-band Snarky Puppy, die bijna niemand kent. Heel onverwacht en bijzonder. Maar wat me vooral aantrok, was Dominics relaxte, extreem positieve levenshouding. Hij springt in elk avon­tuur, terwijl ik, zeker in die tijd, bij alles mitsen en maren had.

Interviews
  • Yvette Kulkens