Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ilse Warringa maakt nieuwe comedy over voetbalouders

'Mijn kinderen legden mij een schreeuw- en juich-verbod op.' Iedereen die wel eens met stijgende verbazing naar het gekrijs en gebulder langs de lijn bij een wedstrijdje van de F'jes heeft staan luisteren, weet meteen dat Ilse Warringa goud in handen heeft met haar nieuwe project. De Luizenmoeder...

Ilse Warringa maakt nieuwe comedy over voetbalouders

'Mijn kinderen legden mij een schreeuw- en juich-verbod op.'

Iedereen die wel eens met stijgende verbazing naar het gekrijs en gebulder langs de lijn bij een wedstrijdje van de F'jes heeft staan luisteren, weet meteen dat Ilse Warringa goud in handen heeft met haar nieuwe project.

De Luizenmoeder-ster maakt een nieuwe komische dramaserie met de titel Voetbalouders. Warringa schrijft de scripts en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk, volgens producent Hollands Licht.

Voetbalouders wordt een komische dramaserie over ‘de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen’, aldus de makers.

In de serie maken we kennis met Lilian die door haar getalenteerde zoontje Levi nieuwkomer is op voetbalclub MJD’11. Ze blijkt maar moeilijk opgewassen tegen de botte omgangsvormen van voorzitter, kantinejuffrouw, trainer, coach en sommige andere fanatieke voetbalouders.

'Ik blijf houden van de geur van voetbalkantines en het gesjoemel van de thuisgrensrechter'

"Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn," zegt Warringa. "Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juich-verbod oplegden."

"Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter."

Foto's (c) Roger Neve voor Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve