Het is altijd nog schrikken, als een vrouw voor zichzelf opkomt.

Anchorwoman Eva Jinek schittert in de nieuwe Nouveau met een spraakmakende reportage, die inmiddels voor de nodige opwinding in de media én in Hilversum heeft gezorgd.

Eva, die professioneel veel heeft bereikt, zegt onder andere dat ze zich ergert aan het feit dat bij elke verandering er onmiddellijk wordt gespeculeerd dat ze zwanger is. "Het is seksisme in zijn meest alledaagse, meest irritante vorm," zegt ze. "Het moet stoppen dat belangrijke stappen in een vrouwencarrière zo snel worden gelieerd aan een man of zwangerschap." 

Ook het gebrek aan sisterhood vindt ze teleurstellend. In november opperde Bridget Maasland in RTL Boulevard dat een tweede kind voor Jinek weleens de reden zou kunnen zijn dat Humberto Tan in de zomer de talkshow van haar overneemt.

Article continues after the ad

"Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt. Mijn broek zakt ervan af"

Eerder noemde Humberto de uitspraak van Bridget al “idioot”, maar nu reageert ook Eva zelf: “In de dertien jaar dat ik nu op televisie ben, ging ik nooit in op roddels, maar in dit geval wil ik het toch benoemen, omdat het puur seksisme is," zegt ze. "Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt. Mijn broek zakt ervan af," zegt ze. “Ik ben de juiste persoon op de juiste plek bij dat programma, en dat er toch meteen wordt gesuggereerd dat ik wel zwanger moet zijn omdat er een man bij komt, vind ik beledigend tot op het bot. Als ik een kerel was geweest, had niemand dit überhaupt gezegd."

Maasland was overigens niet de enige die een uitspraak deed over een eventuele zwangerschap van Eva Jinek aan de desk bij RTL Boulevard; mediadeskundige Rob Goossens deed dezelfde suggestie. In Nouveau zegt Jinek dat Goossens zich, net als Maasland, in haar ogen “volledig gediskwalificeerd" heeft.

En uit deze reactie blijkt wel dat het voor mensen die graag uitdelen toch moeilijk incasseren is.

Foto's (c) Nouveau / Roger Neve / DPG Media 2021

Het hele interview met Eva Jinek lees je in de nieuwe Nouveau, vanaf vandaag bij de abonnees, vanaf donderdag in de winkel en ook online te bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten, op Magazine.nl!