Maak kennis met Hazel McCallion, eindbaas van Toronto Pearson International Airport.

Het is een sterk staaltje 'Welke geraniums?' Hazel McCallion (101) heeft net voor drie jaar bijgetekend als directeur van Toronto Pearson International Airport.

Hurricane Hazel, hier in 1980, was tot haar 93ste burgemeester van Mississauga.

Article continues after the ad

Pensioen leek haar maar niets, vandaar dat ze aan de slag ging als directeur van het vliegveld.

Volgens The Guardian staat McCallion bekend om haar botte houding en strijdlustige manier van leiding geven. "Ze blijft zo lang als ze kan actief", aldus Tom Urbaniak.

Hij schreef het boek Her worship over McCallion. "Ze heeft jarenlang ruzie gehad met de oud-directeur van het vliegveld. Hij dacht dat hij wel van haar zou winnen. Dat is hem niet gelukt."

Volgens Urbaniak is ze een vrouw om rekening mee te houden. "Ze is echt een grote speler in de politiek van Ontario. Veel groter dan je zou verwachten van een burgemeester. Een oude premier vertelde me dat ze de enige politicus van Ontario was die hem de stuipen op het lijf joeg. Wanneer ze een probleem aankaart, dan wordt dat meteen opgemerkt." Vrouw naar ons hart!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in