Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Huh, GTST wil Carice van Houten niet?

'Zij is helemaal niet interessant voor ons.' Carice van Houten, actrice van wereldformaat. Je zou denken dat een soap als Goede Tijden Slechte Tijden die best in een (gast)rol zou willen hebben, al was het maar bij wijze van stuntcasting. Dat gaat niet gebeuren, het is voor de RTL 4-soap helemaal...

Huh, GTST wil Carice van Houten niet?

'Zij is helemaal niet interessant voor ons.'

Carice van Houten, actrice van wereldformaat. Je zou denken dat een soap als Goede Tijden Slechte Tijden die best in een (gast)rol zou willen hebben, al was het maar bij wijze van stuntcasting.

Dat gaat niet gebeuren, het is voor de RTL 4-soap helemaal niet interessant om A-sterren aan zich te binden.

Het wordt een buitengewoon spannend jaar voor GTST. De soapserie was ooit goed voor 1,5 miljoen kijkers per avond, maar nu zijn dat er zo'n 800.000 en dat is ínclusief de coronabonus. Hoe gaat het straks als de lockdown wordt opgeheven en het buiten warmer wordt? De vooruitzichten zijn niet goed.

Achter de schermen wordt er nog steeds van alles gedaan om de kijkcijfers op te krikken, maar het binnenhalen van A-sterren is geen onderdeel van dat plan. "Ik kan wel roepen dat we Carice van Houten moeten binnenhalen, maar zij heeft de tijd helemaal niet om in een dagelijks soap te spelen," zegt producent Idse Grotenhuis in De Telegraaf.

Sterker nog: GTST wíl Carice niet eens. "Wat levert het de serie op om een ster van haar statuur te vragen? Ik zoek liever naar een talent waar we een personage van kunnen smeden dat door de kijker gelóófd wordt, dan naar een ster waarvan we alleen maar denken: 'Wat acteert die toch goed!'"

Waarmee hoopt GTST de kijkcijfers dan wél op te krikken? Met een nieuwe cameravoering. De afgelopen twee weken ziet de soapserie er visueel iets anders uit. Er wordt wat 'losser' gefilmd, zodat de boel er allemaal wat 'filmischer' uitziet.

Dat is belangrijk in tijden van Netflix, legt Idse uit. "Televisiedrama heeft zich mede dankzij streaming enorm ontwikkeld, dan kan GTST niet achterblijven."

Foto's (c) Getty Images, RTL4

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in