Kim Kardashian heeft haar onmiddellijk ingehuurd.

Het gonsde al een tijdje rond, maar deze week werd het officieel bekend gemaakt: realityster en ondernemer Kim Kardashian en rapper en ontwerper Kanye West gaan uit elkaar. En dit wordt een scheiding uit de celebrity buitencategorie, want het gaat hier om mensen met vier kinderen, die allebei selfmade multimiljonairs zijn.

Who you're gonna call voor juridische bijstand? Kim had Laura Wasser al geboekt voor Kanye door had dat het menens was. En Laura Wasser (52, alleenstaand moeder van twee zonen en honden Pablo en Jethro) is als advocaat een fenomeen in Hollywood waar we de komende maanden veel over zullen horen. 

Hoewel ze ook mannen als klant heeft, is Wasser er vooral voor de sisterhood. Ze sleepte Kim succesvol en schadevrij door eerdere scheidingen en stond ook Angelina Jolie, Heidi Klum, Jennifer Garner, Gwen Stefani, Britney Spears, Christina Aguilera en Maria Shriver al bij.

Article continues after the ad

Laura's bijnaam is Disso Queen, omdat ze zo'n talent heeft om huwelijken op te lossen (to dissolve) op een beschaafde manier. "Ik wil winnen, maar buiten de rechtbank settelen heeft altijd mijn voorkeur," zegt ze. "Voor de klanten moet het zo pijnloos mogelijk zijn. Ik heb het niet alleen over geld met ze, maar ook over hoe de scheiding levens zal veranderen en de rest van je eigen leven zal beïnvloeden. Hoe je samen verder moet als er kinderen of een zaak in het geding zijn."  

"Blijf vriendelijk, blijf redelijk en hou het kort"

Haar beste tip? "Net als het huwelijk dat je hebt gesloten is je scheiding een zakelijke transactie. Kijk er ook zo naar. Probeer de omstandigheden, discussies of onderhandelingen niet te laten leiden door emoties, verdriet of worden. Blijf vriendelijk, blijf redelijk en hou het kort."

Als er zoiets als Advocatuur Royalty bestond, zou Laura daarbij horen. Ze is de dochter van advocaat Dennis Wasser, die Mia Farrow en Steven Spielberg als klanten heeft. "Mijn vader zei ooit dat je in het strafrecht vreselijke mensen op hun best ziet en in het familierecht geweldige mensen op hun slechtst."

Het vader-dochter duo werkt samen, maar Laura heeft ook haar eigen ondernemingen, zoals online scheidingsplatform It's Over Easy, de podcast Divorce Sucks en ze schrijft boeken met titels als 'Hoe te scheiden zonder je gezin kapot te maken of failliet te gaan.'

Laura staat bekend als een power dresser met een kast vol Alaïa, Christian Louboutin en Prada. "Er sexy uitzien interesseert me niet," zegt ze. "Maar ik wil er wel op mijn best uitzien. Ik sta bekend om mijn krankzinnige schoenen. Ik heb absoluut een Napoleoncomplex. Ik ben slechts 1.64, dus al mijn hakken zijn minimaal tien centimeter."

Foto's (c) Getty Images 

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!