Caitlyn, Meghan, Matthew: de politiek lonkt!

Is het idealistische bevlogenheid? Of eerder een manier in beeld te blijven nu in Hollywood door de pandemie producties op een laag pitje staan? Hoe dan ook, opvallend veel celebs lopen zich warm om de politiek in te gaan, niet gehinderd door enige ervaring bij de overheid.

Om Elle Woods in Legally Blond te citeren: 'What. like, it's hard?'

Article continues after the ad

Nieuw zijn die potentiële carrièreswitches niet: acteur Ronald Reagan promoveerde van gouverneur van Californië tot president van de Verenigde Staten en in die functie Amerika door de Koude Oorlog en de Iran-Contra Affaire stuurde. En Donald Trump was zakenman, showman en presentator voor hij het tot president schopte. 

Arnold Schwarzenegger was van 2003 tot 2011 gouverneur van Californië.

Kindster Shirley Temple, hier in 1989,  ging op haar 22ste met pensioen en had vervolgens een succesvolle diplomatieke carrière: VS-vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en VS-ambassadeur in Ghana en Tsjecho-Slowakije, zoals het in 1989 nog heette.

Sonny Bono (van Cher) was later burgemeester van Palm Springs en zat in het Congres voor Californië, basketbalspeler Kevin Johnson werd burgemeester van Sacramento en Clint Eastwood was burgemeester van Carmel. Goed, wie hebben er nu allemaal eens serieuze politieke ambities?

Caitlyn for Gouvernor

Caitlyn Jenner is van plan zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Californië. Ooit ging ze door het leven als Olympisch atleet Bruce Jenner. Later was ze vader van Kendall en Kylie in Keeping Up With The Kardashians. Nog wat later doorstond ze een geslachtsverandering en nam ze de naam Caitlyn aan . In zo'n leven past volgens haar ook prima een politieke carrière: "Ik ben een bewezen winnaar en de enige outsider die een einde kan maken aan het rampzalige gouverneurschap van Gavin Newson," zo meldt ze. Haar eerste campagnefilmpje ziet er alvast gelikt uit. 

Matthew for Gouvernor  

In Texas is acteur en Oscarwinnaar Matthew McConaughey, druk aan het lobbyen om gouverneur van die staat te worden. Hij zou het dan moeten opnemen tegen de huidige gouverneur Greg Abbott. Mede-Texaan en ex-president George W. Bush (zelf gouverneur van Texas van 1995 tot 2000, daarna 8 jaar in het Witte Huis) had wat waarschuwende woorden voor hem. "Ik heb gehoord dat Matthew geïnteresseerd is. Ik kan hem zeggen dat het geen makkelijke business is."

Meghan for President

Wat hertogin Meghans plannen precies zijn is nog niet duidelijk, dat ze belangstelling heeft voor de politiek is dat wel. Toen gouverneur Gavin Newson op zoek was naar een vervanger voor Kamala Harris, werd er driftig gezoomd door Gavin en Meghan. Achter de schermen wordt bovendien stevig genetwerkt bij senior Democraten om haar in beeld te brengen voor de campagne van 2024, hoewel Harris daarvoor een meer voor de hand liggende kandidaat is. Maar onderschat niet de drive van La Sussex en haar motto anything is possible.

Dwayne for President

Acteur en voormalig professionele worstelaar Dwayne 'The Rock' Johnson spreekt al sinds 2017 over zijn politieke ambities en is mateloos populair. Uit een opiniepeiling die in april werd gehouden blijkt dat minstens 46 procent van de volwassen Amerikanen een presidentiële run van Johnson (48) zou steunen. “Toch zie ik enkele problemen”, aldus de acteur met het oog op 2024. "Ik zou toch echt eerst wat politieke ervaring willen opdoen. Alvorens zo’n functie te bekleden, wil ik eerst het politieke systeem helemaal begrijpen."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in