Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe Wende Snijders (41) S10 klaarstoomde voor het Eurovisie Songfestival

Mooi staaltje sisterhood, dit. Wende Snijders is een Nederlands zangeres, singer-songwriter en actrice die zich van chansonnière ontwikkelde tot allround artiest, die bekend staat als iemand die op het podium voor honderd procent aanstaat. Zoiets gaat niet vanzelf en met al die ervaring heeft ze ...

Hoe Wende Snijders (41) S10 klaarstoomde voor het Eurovisie Songfestival

Mooi staaltje sisterhood, dit.

Wende Snijders is een Nederlands zangeres, singer-songwriter en actrice die zich van chansonnière ontwikkelde tot allround artiest, die bekend staat als iemand die op het podium voor honderd procent aanstaat.

Zoiets gaat niet vanzelf en met al die ervaring heeft ze Stien den Hollander, die als S10 voor Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival, geholpen.  

"Zij zijn allereerst twee mensen die mij heel erg zien en heel erg vieren hoe ik ben. Dat is voor mij heel belangrijk", vertelt S10, die dinsdag in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival uitkomt. "Zij hebben me ook heel erg geleerd om ervoor te gaan, maar ook om er te zijn. Want als je er al bent, kan je er net zo goed ook zijn. Dat is iets wat ik tot nu nooit echt heb gedaan."

Koppie erbij houden

S10 ’vloog’ soms weg tijdens haar optredens, zo legt ze uit. "Dan stond ik op het podium en dacht ik aan duizend andere dingen, maar ik dacht nooit aan wat ik zong of wat ik vertelde. Ik vloog gewoon zo snel mogelijk weg, want dan hoefde ik daar niet te zijn."