Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe is het nu met... Céline Dion?

'Ik voelde me een paard op het songfestival.' Naast de leden van ABBA heeft het Eurovisie Songfestival nóg een ster van wereldformaat opgeleverd en dat is powerballad kampioen Céline Dion (53). Canadese Céline was al een beetje bekend in Frankrijk toen ze in 1988 voor  Zwitserland meedeed met 'Ne...

Hoe is het nu met... Céline Dion?

'Ik voelde me een paard op het songfestival.'

Naast de leden van ABBA heeft het Eurovisie Songfestival nóg een ster van wereldformaat opgeleverd en dat is powerballad kampioen Céline Dion (53).

Canadese Céline was al een beetje bekend in Frankrijk toen ze in 1988 voor  Zwitserland meedeed met 'Ne partez pas sans moi' en zich daarmee naar de eerste plaats zong. Het werd een hit en legde de basis voor Dions latere succes in Europa.

"Het was een vreemd avontuur voor me," zegt ze. "Ik kreeg in Montreal een telefoontje of ik in Ierland voor Zwitserland wilde optreden. Ik begreep het niet helemaal. 'Maar de mensen in Zwitserland, dan?' vroeg ik. 'Wat zullen die daar van denken? Ze weten niet eens we ik ben'."

'Mijn man, die nogal een gokker was, zette geld op me in. Veel geld.'

Ze ging toch. "En ik voelde me een paard op het songfestival. Laat me dat toelichten: je kunt gokken op wie je denkt dat er gaat winnen. En mijn man, die nogal een gokker was, zette in op mij. Heel veel geld. Ik had het gevoel dat ik een paard was dat een race moest winnen. Als in: écht moest winnen. Heb je me gezien? (doet een jockey na). Ik zag eruit als een paard en ik voelde me een paard."

De overwinning in Dublin betekende ook het begin van haar relatie met haar ontdekker en manager, René Angelil...

... met wie ze in 1994 een soort Royal Wedding in Montreal beleefde.