Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe is het met Melania in Mar-a-Lago?

Er zijn nog wat aanloopprobleempjes in Palm Beach… Sinds vorige week is voormalig First Lady Melania Trump als Amerikaans staatsburger vrij om te doen en te laten waar ze zin in heeft, iets wat ze ook al uitstraalde bij haar aankomst in Florida… If “I’m over it” were a person. pic.twitter.com/CLA...

Hoe is het met Melania in Mar-a-Lago?

Er zijn nog wat aanloopprobleempjes in Palm Beach…

Sinds vorige week is voormalig First Lady Melania Trump als Amerikaans staatsburger vrij om te doen en te laten waar ze zin in heeft, iets wat ze ook al uitstraalde bij haar aankomst in Florida…

…in een fraaie, kleurige Gucci à 3700 dollar die een heel andere mood ('Cocktails, honey!') uitstraalde...

...dan het stemmig zwarte Chaneljasje, de Dolce & Gabbana-jurk en de Hermèstas waarin ze uit Washington vertrok.

Verder is het nog een beetje wennen in Palm Beach: wederhelft Donald, nog steeds in obstinate stemming, heeft haar renovaties van hun privévertrekken in zijn resort Mar-a-Lago – het moest 'groter, moderner en comfortabeler' –  afgekeurd.

“Hij was er niet blij mee,” vertelde een bron tegen CNN, die eraan toevoegde dat Trump het personeel van het resort bij zijn aankomst een veeg uit de pan gaf. Daarna sommeerde hij hen om “wit marmer en een overvloed aan donker hout” te verwijderen. Op deze foto uit 1987, met zijn eerste vrouw Ivana, zie je wat meer zíjn smaak is. 

De Trumps mogen niet permanent in Mar-a-Lago wonen

De re-renovatie is nog niet af, zodat ze tijdelijk deels in de rommel en deels in suites zitten die normaal gesproken door gasten worden gehuurd. Bijkomend probleem is dat ze er niet permanent mogen wonen.

Dat zit zo: begin jaren negentig was Donald een onroerend goed magnaat die krap bij kas zat. Het historische Mar-A-Lago uit 1924 aanhouden als privéwoning kostte hem veel geld, zodat hij er een privéclub van maakte die wél lucratief was.

Volgens de kleine lettertjes mogen leden er echter niet meer dan 21 dagen per jaar doorbrengen en ook niet langer dan zeven dagen achter elkaar. Voor Donald (hier met Melania in 2002) tekende, verzekerde zijn advocaat het stadsbestuur dat zijn cliënt niet permanent in Mar-a-Lago zou gaan wonen.

Die afspraak staat en zou Donald - hier op een olieverfje in 2000; het hangt in Mar-a-Lago - zich er toch permanent willen vestigen, dan kan hij rekenen op een rechtszaak van de buren. Die vóór hij president werd al baalden dat hij alle welstandsregels aan zijn laars lapte.

De afgelopen vier jaar is het er niet beter op geworden: Donald was vaak in Mar-a-Lago, wat leidde tot overlast, files en afgezette straten. Nu hij geen president meer is, reist hij met een minder groot gevolg, maar de Secret Service blijft hem levenslang bewaken en dan is een commercieel resort niet zo'n ideale plek om te wonen.

De tijd van grote feesten op Mar-a-Lago (hier Donald met toen nog zijn verloofde Melania en prins Andrew in 2000, lijkt dan ook voorbij. Dat is vermoedelijk de reden dat Melania discreet op huizenjacht is in Florida.

Volgens de New York Times overweegt Melania Jupiter, een rustige voorstad even ten noorden van Palm Beach en dan bij voorkeur 'een gated community met gelijkgestemde conservatieve bewoners'.

Voordeel van die plek is dat Donald, die zijn post-president-dagen zoals verwacht golfend doorbrengt, ook daar een eigen golfbaan heeft: de Trump National Golf Club Jupiter.

Foto's (c) Getty Images, Wikimedia, Trump.com 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in