Onze favoriete non over het nut van luchtfietsen!

Als Sister Julianne in Call The Midwife is Jenny Agutter een bezige bij. Hoe blijft ze in vorm om in habijt eindeloze trappen op en af te kunnen hollen?  

"Mijn favoriete vorm van lichaamsbeweging is wandelen," zegt ze in de Daily Mail. "Zelfs als is het maar een half uurtje, thuis in Cornwall of in Surrey, waar we Call The Midwife opnemen. Ik hou ook van zwemmen en ik begin de dag met honderd keer luchtfietsen. Heel simpel, maar ik word er lekker wakker van."

Article continues after the ad

Ze eet bijna geen vlees en veel salades. "Ik heb nog nooit van mijn leven een dieet gevolgd," zegt Agutter. "Zodra mijn kleren strak beginnen te zitten, eet ik minder kaas en toetjes. Klassieke toetjes zijn een zwak van me, zoals broodpudding en Queen of Puddings (custard, cake, jam en meringue)."

Mentaal vond ze het afgelopen jaar zwaar: "Ik voelde angst die ik nog niet kende: geen controle meer, niet in staat om plannen te maken." Ze werd ook nog eens getroffen door gordelroos: "Uitslag en pijn – heel naar."

Wat betreft plastische chirurgie: "Daar ben ik te bangig voor en ik ken teveel mensen die er in eerste instantie best goed uitzien, maar steeds teruggaan voor meer. Dus ik zie het mezelf nog niet doen. Each to one's own."  

Foto (c) Getty Images, BBC

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in