Melania en Ivanka in 2008
Melania en Ivanka in 2008

Opvallend: ze gaan niet terug naar New York.

Of hij het er nu mee eens is of niet, in januari 2021 zal Donald Trump het Witte Huis moeten verlaten. Gezien de hechte banden met New York lag het voor de hand dat hij daar terug zou keren - Donald en Melania zijn erg dol op hun gouden paleisappartement in de Trump Tower – maar het ziet er naar uit dat ze voor een andere locatie hebben gekozen.

Donald en Melania gaan zich naar alle waarschijnlijkheid vestigen in Florida. Hij is erg gesteld op het Mar-a-Lago resort dat hij daar bezit...

Article continues after the ad

...en waar ze in 2005 ook trouwden.

De First Lady zoekt er al samen met hun tienerzoon Barron naar een geschikte school en hun privéverblijven op het resort ondergaan momenteel een upgrade. Ze zullen het grootste deel van het jaar dus in Palm Beach gaan wonen, met uitwijkmogelijkheden naar het Trump Golf Resort te Bedminster in New Jersey en de eerder genoemde Trump Tower.  

Donald ambieert – naast nóg meer gelegenheid om te golfen - een eigen nieuwszender om zijn eigen nieuws en 'alternatieve feiten' te kunnen spuien. Het biedt hem de spotlights en het publiek waar hij zo van houdt, en hij kan tenslotte overal voor een webcam gaan zitten, ook in het opulente paleisje in Florida.

Ivanka en haar man Jared, in het bezit van een schitterend duplex aan de Upper East Side, lijken evenmin permanent terug te keren naar New York. In 2017 trokken ze met hun drie jonge kinderen in een huurvilla à 15.000 dollar per maand in de chique wijk Kalorama in Washington waar ze als 'senior advisers' van Donald hebben gewerkt.

Hun huurbaas is een Chileense miljardair. Maar ook al gonzen er geruchten over nieuwe politieke ambities van de 'conservative darlings', ze willen er weg.

'Javanka' heeft even buiten Miami Beach voor 30 miljoen dollar een perceel gekocht op het über-exclusieve high security Indian Creek Island, ook bekend als de Billionaire's Bunker. Het eiland geldt als een van de veiligste plekken in Florida, er zijn 13 politieagenten voor slechts 29 huizen.

Ze zouden perceel 4 hebben gekocht, dat ooit in het bezit was van Julio Iglesias, en er een villa aan het water willen laten bouwen. Het is een dure buurt, alleen aan woonbelasting zullen ze al krap 473.000 dollar op jaarbasis kwijt zijn. Jared zal vermoedelijk zijn oude werk in de financiële wereld weer oppakken, Ivanka zal zich goed laten betalen als spreker op events.

Indian Creek Island ligt op een uur rijden (of 20 minuten per heli) van Mar-a-Lago. Jared's jongere broer Joshua, getrouwd met supermodel Karlie Kloss, woont nog dichterbij, in Miami.

Daarnaast wordt de Kushner Cottage op het terrein van het golfresort van Donald Trump in het eerder genoemde Bedminister New Jersey (net ten zuiden van NYC) stevig gerenoveerd en volgens de vergunningsaanvraag uitgebreid met extra slaapkamers, een nieuwe veranda en andere aanbouwen.  

Dat Donald en Melania niet permanent terugkeren naar New York lag al in de lijn der verwachtingen, maar dat ook Ivanka zich elders wil vestigen is een verrassing. "Ze waren alom aanwezig," zegt Jill Kargman, dochter van ex-Chanelbaas Arie Kopelman die in dezelfde Upper East Side  kringen verkeerde, in Tatler over de New Yorkse jaren van de Trumpjes. "Ze gingen nog naar de opening van een envelop."

Misschien dat ze niet per se populair waren, maar ze hoorden wel bij de Manhattanite scene. New York is echter een behoorlijk progressieve stad waar Javanka geen hartelijke ontvangst te wachten staat na vier jaar buitengewoon conservatief beleid. "Ik ken genoeg woedende New Yorkers die hen naar sociaal Siberië zullen verbannen," zegt Kargman.

"Ik zeg niet dat er actief met tomaten zal worden gegooid, maar ze zullen van gastenlijsten worden geschrapt en geen tafeltje meer kunnen krijgen in restaurants. Als corona eenmaal voorbij is en mensen weer naar Broadwayshows en bars gaan, en gewoon over straat lopen in charmante wijken, zullen zij dat allemaal niet kunnen doen. Het boegeroep zou oorverdovend zijn." Miami lijkt opeens heel zonnig en vooral: heel lekker rustig.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Mar-a-Lago Resort, Realastute

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in