Haar rustmomentjes kunnen zich meten aan die van prinses Margaret.

In The Crown mag Helena Bonham Carter (54) dan rondwandelen als een zeer gesoigneerde prinses Margaret, privé heeft ze een heel andere look.

Iedereen kent haar voorliefde voor romantische ontwerpen van Vivienne Westwood, heur haar is bij voorkeur een getoupeerd vogelnest met accessoires ("Ik heb speldjes met woorden, parels en glitter, ik tuig mijn haar op als een kerstboom") en niemand houdt zo van een smoky / smudgy eye als Helena.

Article continues after the ad

"Ik ben altijd al van mening geweest dat imperfecte make-up het mooist en het makkelijkst is, daarom smudge ik alles," zegt Helena, hier met haar zoon Billy. "Ik gebruik mascara, kohl als eyeliner en Suqqu The Cream Foundation. Van lipstick breng ik meestal meerdere kleuren aan, ik hou van laagjes, die geven dimensie. De Powder Kiss lipsticks van MAC zijn lekker zacht."

Verder nog iets? "Ik ben dol op geuren en hoe die mijn stemming beïnvloeden," zegt Bonham Carter. "Dus ik marineer mezelf in Ilapothecary Feminine Happy Oil. Het ruikt naar geluk in een flesje en geeft zowel energie als balans. Voor in bad:  Aromatherapy Associates Bath Oils, die laten me automatisch ontspannen."

Op het gebied van ontbijt geen obscure keuzes. "Ik heb drie dagen dat selderijsap-gedoe geprobeerd, maar daar was ik al snel klaar mee. Ik keer altijd terug naar mijn gebruikelijke recept: een kop thee met melk en daarna twee Nespresso's met opgeklopte melk. Als ik echt wakker ben, eet ik havermout met amandelboter en honing, al hou ik ook van koude yoghurt met fruit."

En die jeugdige uitstraling? "Mensen zeggen dat ik er erg goed uitzie, dat komt omdat ik veel slaap, wat de beste collageenbooster ooit is," aldus Helena. "Het is verbazingwekkend dat ik wat dan ook voor elkaar krijg, in aanmerking genomen hoeveel ik slaap. Ik dut overdag en pak 's nachts acht à negen uur. Ik ben een wandelend cliché, ik wil op geen andere manier naar mijn leeftijd kijken."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, met dank aan In Style

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in