'I love it when a plan comes together.'

Heleen van Royen en Ton scheidden in 2016 na een huwelijk van twintig jaar. Maar waar veel ex-geliefdes elkaar vaak wel in de haren kunnen vliegen, gaan de twee nog steeds goed met elkaar om.

Tijdens de feestdagen schuift iedereen bij Van Royen aan; uiteraard haar huidige partner Bart Meeldijk, haar kinderen met aanhang, haar (bonus)kleinkinderen, maar ook Ton en een gemeenschappelijke vriendin Nathalie met haar acht-jarige zoon Noah. Laatstgenoemde hebben een bijzondere band met Van Royen en Ton: Noah is namelijk het zoontje van Nathalie én van Van Royens ex-man. 

Article continues after the ad

In Libelle vertelt Van Royen voor het eerst over het moment dat Nathalie aan Ton vroeg om zaaddonor te zijn toen Ton en Heleen nog getrouwd waren. ,,Ze kwam geregeld langs toen we in Portugal woonden en op een avond vertelde ze dat ze graag moeder wilde worden, maar geen geschikte partner vond. ‘Als je een vader zoekt voor je kind, dan moet je deze hebben’, zei ik, naar Ton wijzend. ‘Kijk nou naar mijn kinderen, kijk hoe goed ze zijn gelukt, hoe gezond en ideaal ze zijn.’”

Angst dat de donorkwestie tussen het huwelijk van Ton en Van Royen in kwam te staan, had de schrijfster niet. ,,Geen seconde. Misschien speelde er zelfs wel iets van eigenbelang mee. Ik vond het óók geweldig omdat ik dacht: hoe leuk is dat, dan komt er nog een half-broertje of halfzusje bij en kunnen we de familie nóg groter maken! Zonder dat ik zelf hoef te baren, haha.”

Van Royen wist dus dat ze zowel Ton als Nathalie kon vertrouwen. ,,Ton zou nooit raar gaan doen, het kind opeens opeisen of zo. En Nathalie is verstandig en lief. Dus dat zou wel goed komen.” En het kwam goed, vertelt Van Royen trots. ,,Het is precies zo gegaan als we allemaal hoopten, geweldig. I love it when a plan comes together.

Foto's (c) Roger Neve voor Nouveau / DPG Media 2021 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in