Over huishoudhaat en uiterste houdbaarheidsdatums.  

Ze zit al 35 jaar in het vak: Gwen Stefani, singer-songwriter, ontwerper, actrice, stijlicoon. De poppy rockprinses wist het ook even niet meer in deze fase van haar carrière, met stilgevallen tournees. Ze besloot te gaan schrijven en dat leidde tot het veelzeggende nieuwe Let Me Reintroduce Myself.

Article continues after the ad

'Het is al erg om in een studio te zijn met een producer van 28 waarvan je denkt: ik zou je moeder kunnen zijn'

"Ik had in februari 2020 één nummer af, Cry Happy," zegt Stefani tegen Vogue. "Daarna was iedereen muziek aan het schrijven via Zoom. Ik dacht: dat lijkt me vreselijk. Het is al erg om in levende lijve in een studio te zijn met een producer van 28 waarvan je denkt: ik zou je moeder kunnen zijn. En het was ook raar. Maar toch, het lukt. Iemand in Hawaii, iemand in LA, ik in Oklahoma – nummers schrijven op een telefoon."   

Gwen zat in de eerste lockdown honderd dagen met haar verloofde Blake Shelton 'in een hut op een ranch in Oklahoma met Zuma en Apollo (twee van haar drie zonen met ex-man Gavin Rossdale, de oudste was elders). Met zijn allen drie maanden in één ruimte. Je draagt elke dag dezelfde kleren tot ze gaan stinken en je ze moet wassen. De hut was echt klein, met een smal tweepersoons bed, een bed dat je eronder uit kunt rollen en een bank. Thuisonderwijs, de hele dag, het was crazy. Het was moeilijk om dat fulltime te doen, want ik ben niet doel op koken, schoonmaken en plas van toiletbrillen vegen. Als je met drie mannen leeft, wordt dat een beetje veel."

Stefani is nu dus weer in Los Angeles, waar ze vanuit een aanzienlijk rianter huis - dit is haar nieuwe stulpje in voorstad Encino - haar nieuwe plaat promoot.

In de clip laat ze achttien eerdere alter ego's langskomen en lijkt ze geen dag ouder te zijn geworden. Heeft ze al te horen gekregen dat ze te oud zou zijn voor pop?

"Het rare aan leeftijd is dat er dagen zijn dat je denkt dat je je uiterste houdbaarheidsdatum voorbij bent," zegt ze. "Maar er zijn ook dagen dat je denkt: 'Ik ben nog niet dood, waarom zou ik stoppen?' Als je het niks vindt, dan zet je de tv of radio maar uit. Ik blijf dit hoe dan ook nog doen."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in