Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groot verdriet: de partner van Peter R. de Vries spreekt

'Ik wil alsnog zeggen: lieve Peter, hier ben ik' Al zes jaar waren Peter R. de Vries en zij samen, ze leerden elkaar kennen via zijn televisiewerk. Op de avond dat de misdaadverslaggever werd neergeschoten, zouden ze samen een huis gaan bezichtigen, omdat ze wilden gaan samenwonen. Vandaag doet z...

Groot verdriet: de partner van Peter R. de Vries spreekt

'Ik wil alsnog zeggen: lieve Peter, hier ben ik'

Al zes jaar waren Peter R. de Vries en zij samen, ze leerden elkaar kennen via zijn televisiewerk. Op de avond dat de misdaadverslaggever werd neergeschoten, zouden ze samen een huis gaan bezichtigen, omdat ze wilden gaan samenwonen. Vandaag doet ze haar verhaal in de Volkskrant: "Het is alsof een deel van mij met hem is meegegaan."

'Peter was totaal niet arrogant, maar liefdevol en genereus'

De identiteit van de vrouw moet om veiligheidsredenen geheim blijven. In het interview vertelt ze hoe ze elkaar zes jaar geleden ontmoetten, dat hij 'totaal niet arrogant' was, maar 'liefdevol en genereus' en dat zijn bekendheid problemen opleverde. "Ik was erop tegen dat hij vertrouwenspersoon werd van de kroongetuige in het Marengo-proces."

Het interview is haar manier om haar overleden geliefde te eren. "Eigenlijk wil ik alsnog zeggen: lieve Peter, hier ben ik."

'Ik word graag op mijn eigen merites beoordeeld, niet als 'de vriendin van'

Voor de anonimiteit koos ze de afgelopen jaren bewust. "Je wilt rustig kunnen uitzoeken of je bij elkaar past of niet, zonder dat iedereen daar meteen een mening over heeft. En ik word graag op mijn eigen merites beoordeeld, niet als 'de vriendin van'. Bovendien wil ik geen publiek bezit worden, ik zag wat voor impact dat had op zijn leven."

Op de avond dat De Vries neer werd geschoten, zou het stel samen een huis gaan bezichtigen. Ze wilden in Utrecht gaan samenwonen. "Twaalf over zeven appte ik hem: ik ga nu vertrekken. Hij schreef terug: Ok!"

'Toen ik Peter belde en hij niet opnam, wist ik: foute boel'

Toen de partner van De Vries bijna bij hun potentieel nieuwe huis was, belde zijn zoon Royce. "Hij zei dat Peter was neergeschoten. Ik begon meteen te schreeuwen. Toen ik Peter belde en hij niet opnam, wist ik: foute boel. Hij nam altijd op als ik belde."

De dagen tussen het neerschieten en overlijden van De Vries omschrijft zijn partner als ‘een nachtmerrie’. "De eerste klap, toen ik het nieuws hoorde, deed mijn wereld instorten." In de week dat haar geliefde in het ziekenhuis lag, kreeg ze hoop op een goede afloop. "Toen kwam de tweede klap."

Zijn vriendin zegt behoorlijk wat meegemaakt te hebben in haar leven. "Maar dit overtreft alles. Ik dacht dat ik heel sterk was, maar soms denk ik: het is te groot, ik kan dit niet aan."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in