Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grappige ode aan oud-politica Helma Lodders

'Ze zat in het goede team, maar bleef anoniem.' Pieter Omtzigt en Renkse Leijten zijn de bekende namen die vanuit de Tweede Kamer de toeslagenaffaire bloot hebben gelegd. Zij hebben dat echter niet in hun eentje gedaan, maar kregen hulp van VVD-Kamerlid Helma Lodders, die grotendeels buiten beeld...

Grappige ode aan oud-politica Helma Lodders

'Ze zat in het goede team, maar bleef anoniem.'

Pieter Omtzigt en Renkse Leijten zijn de bekende namen die vanuit de Tweede Kamer de toeslagenaffaire bloot hebben gelegd. Zij hebben dat echter niet in hun eentje gedaan, maar kregen hulp van VVD-Kamerlid Helma Lodders, die grotendeels buiten beeld bleef.

Dit werd vorige week pas echt bekend toen bleek dat ze door Rutte 'lastig en standvastig' werd genoemd in de ministerraadnotulen. De mannen van Even Tot Hier hebben daarom een muzikale ode aan het 'weggesensibiliseerde' Kamerlid gemaakt.

"Ooit was er een vrouw, die graag de wereld veranderen wou. Met haar ging het verkeerd, zij werd succesvol weggesensibiliseerd”, klinkt het op de melodie van Daughters van John Mayor. "Ze zat in het goede team, maar zij bleef als enige volstrekt anoniem." Lodders keerde na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in