'Je bent niet meer die vrolijke, energieke vrouw van eerst.'

Seksuoloog en politicus Goedele Liekens (58) is inmiddels kankervrij verklaard, maar kampt nog wel met naweeën van de ziekte en de behandeling. Ze had huidkanker en moest een operatie en chemo ondergaan.

Haar relatie liep in dezelfde periode op de klippen en dat begreep ze best. "Je bent geen leuke partner als je kanker hebt," zegt ze in Gazet van Antwerpen. "Je ziet er niet uit, je moet overgeven, ligt uitgeput op de bank. Psychologisch is het zwaar."

Article continues after the ad

"Je bent niet meer die vrolijke, energieke vrouw van ervoor. Toen ik ziek was, kon ik niks. Ik was soms echt vervelend, ik lag te huilen, ik bewoog amper en mijn humeur zakte geregeld onder nul. Als je dan even kan ontsnappen, weg van de miserie: ik begrijp dat. Iedereen heeft recht om te kiezen voor zijn eigen geluk."

In Het Laatste Nieuws vertelde Goedele eerder al openhartig over haar ziekte en complicaties. "Soms heb ik momenten dat het heel erg goed gaat," zegt ze. "En soms lijkt het alsof ze de afsluitdopje van mijn lichaam opendraaien en alle energie wegvliegt. Ik doe zo goed als elke middag een dutje, of ik haal het einde van de dag niet."

Goedele in 2015

"Ik ben niet meer misselijk, moet ook niet meer overgeven, al blijft de vermoeidheid sluimeren. Ik kan een nacht op tafel staan dansen, maar evengoed een hele dag in bed liggen. Het gaat allemaal te traag naar mijn zin, moet ik zeggen. Ik ben nogal een ongeduldige. Ook mijn concentratie en geheugen is foetsie. Dat beperkt me natuurlijk heel erg in mijn professionele toekomst."

Foto's (c) Brunopress, ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in