Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gaat het coach Sarina Wiegman weer lukken kampioen te worden?

Vanavond leidt ze Engeland tegen Duitsland in de #WEURO finale! Wie de Leeuwinnen de afgelopen weken zag voetballen, verlangde stiekem wel eens terug naar de tijd dat Sarina Wiegman (52) het nationale vrouwenelftal nog coachte en het aanzienlijk meer fonkelde. Wat Louis van Gaal niet voor elkaar ...

Gaat het coach Sarina Wiegman weer lukken kampioen te worden?

Vanavond leidt ze Engeland tegen Duitsland in de #WEURO finale!

Wie de Leeuwinnen de afgelopen weken zag voetballen, verlangde stiekem wel eens terug naar de tijd dat Sarina Wiegman (52) het nationale vrouwenelftal nog coachte en het aanzienlijk meer fonkelde.

Wat Louis van Gaal niet voor elkaar kreeg en wat Erik ten Hag nog moet bereiken Wiegman wel al gelukt: Engeland draagt haar op handen nu ze vanavond met het Engelse vrouwenteam in de finale van het Europees kampioenschap in Wembley staat.

Het betekent 90.000 fans in het iconische stadion en dat is zelfs voor Sarina een primeur. "Ik ben nog nooit zo trots geweest op een Engels team," vatte oud-topspits en BBC-analist Ian Wright het gevoel van de Britten samen. "Wat zij nu doet is ongelooflijk. Wiegman en de meiden geven dit land de allergrootste injectie voor het vrouwenvoetbal. Ieder meisje zal nu willen gaan voetballen."

Sarina zelf is heerlijk Hollands nuchter onder alle lof: "Ik ben nu vooral bezig met de finale."

Engeland speelt onder Sarina tegen Duitsland, de wedstrijd is te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17:25 en de wedstrijd om 17:55. En prins William en zijn dochter Charlotte zullen zeker voor de buis zitten! 

UPDATE: 

Engeland heeft met 2-1 van Duitsland gewonnen. Sarina Wiegman heeft daarmee geschiedenis geschreven. De Haagse is de eerste vrouwencoach ooit die met twee verschillende landen een prijs pakt.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in