De sartorial strategie van Kaag, Ploumen en Marijnissen.

Nu er nog altijd geen sprake is van een aantal partijen die willen gaan samenwerken, zit er niets anders op dan nog maar eens een luchtige analyse op de deelnemers los te laten teneinde de stemming te duiden. Iemand moet het doen ūüėČ

Article continues after the ad

Informateur Mariette Hamer is van de Angela Merkel School of Fashion. Ze is erg gesteld op haar werkuniform, dat meestal bestaat uit een jasje met daaronder een niet al te ingewikkelde top en broek.

Het straalt stabiliteit uit, geen overbodige luxe temidden van alle ego's

Sigrid Kaag laat zien dat ze zich vooralsnog geen zorgen maakt in kekke rode pakken…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

...colour-blocking voor een vleugje hakken-in-het-zand-blokkeer-vibes...

...zomerse bloemenjassen...

… en een vrolijke zomerjurk. Vooralsnog voert ze vanuit fashionable oogpunt een laissez-faire strategie waarbij ze de kat uit de boom kijkt tot iedereen is uitgekibbeld. Als het alsnog menens wordt, gokken wij op een donkerblauw pak met een hagelwitte blouse #powerdressing

Lillianne Ploumen ‚Äď trendy pofmouw, opvallende kleur, funky schoenen ‚Äď zegt met haar outfit dat ze best wil meepraten, maar op h√°√°r voorwaarden.

En dat geldt ook voor deze look: iets minder speels, maar desondanks flatterend en elegant, compleet met statement mondkapje. 

Dan straalt de partijleider van de PvdA in deze outfit toch iets heel anders uit...

Lilian Marijnissen, in de Kamer erg lekker bezig,¬†voert vooral een heel serieuze¬†koers: effen, sterke kleuren, grote werktas, geen frills ‚Äď deze partijleider means business.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esther Ouwehand (@estherouwehandpvdd)

Wel een beetje jammer dat Esther Ouwehand zo'n beetje dezelfde combinatie droeg - het is altijd zinvol je te onderscheiden van je collega's. Wel bonuspunten voor het hoepelen, je gaat zo met een heel andere mindset een vergadering in. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sylvana Simons (@sylvanasimons)

Sylvana Simons, partijleider BIJ1, schoof in deze outfit ook aan bij Hamer. Misschien net iets te loungy voor serieuze onderhandelingen? 

Caroline van der Plas, partijleider BBB, heeft ontegenzeggelijk een eigen look: leren jasjes, grote sjaals, stevige schoenen onder een legging. Er staat echt wel iemand en ze blijkt niet op haar mondje gevallen, in de Tweede Kamer. Ze straalt echter ook een zekere onverzettelijkheid uit waarmee het moeilijk geven en nemen is tijdens onderhandelingen. Plus: we zijn zó benieuwd wat een tintje lichter haar met haar look zou doen - het zou haar zomaar iets minder Boudica kunnen maken. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in