Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Formatie: alle ogen op Sophie Hermans

'Ik ben altijd gericht op het vinden van oplossingen.' Terwijl de Tweede Kamer het demissionaire kabinet doorzaagt in de Algemene Beschouwingen, loopt op de achtergrond de formatie nog altijd door. Aan VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans de lastige taak om intussen de partijen toch wat nader tot...

Formatie: alle ogen op Sophie Hermans

'Ik ben altijd gericht op het vinden van oplossingen.'

Terwijl de Tweede Kamer het demissionaire kabinet doorzaagt in de Algemene Beschouwingen, loopt op de achtergrond de formatie nog altijd door.

Aan VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans de lastige taak om intussen de partijen toch wat nader tot elkaar te brengen.  PvdA en GroenLinks weigerden dat meteen en pakten meteen een persmomentje:  "We gaan niet achter de schermen praten en onderhandelen met Sophie Hermans. Als we dat doen, doen we dat gewoon in de Tweede Kamer," aldus Jesse Klaver.

Als er in Tweede Kamer moet worden geformeerd à la Klaver - 150 meninkjes bij de microfoon - komt er vermoedelijk nooit een kabinet, maar dat terzijde. Er zijn ook partijen die zich wel constructief willen opstellen, zoals de ChristenUnie, dus hoop doet leven.

Goed, wie is die Sophie Hermans? Ze woonde in Zwolle en Friesland en tegenwoordig in Amsterdam. Voor ze in 2017 Tweede Kamerlid werd, was ze de politiek adviseur van minister Blok en later premier Rutte. Ze staat bekend als vrolijk en flexibel "maar ik ben ook ongeduldig." En ze was aanwezig bij het afgelopen 'heiweekend' op de Zwaluwenberg.

Hermans staat bekend als groot politiek talent en is iemand die niet terugschrikt voor voortschrijdend inzicht. "Ik ben een goede volksvertegenwoordiger omdat ik een mening heb, maar die mening niet is vastgeroest," zei ze eerder in Nouveau. "Ik kan goed luisteren en ben altijd gericht op het vinden van een oplossing voor iets wat niet goed werkt."