Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

First Lady Jill Biden: 'Ik geef nu vaak les per Zoom'

De First Lady blijft op de eerste plaats een docent.  Het is traditie dat de Amerikaanse Vogue minimaal één keer de First Lady op de cover krijgt. Of Melania Trump daar vanaf heeft gezien of niet gevraagd is, is niet helemaal duidelijk, maar een groot interview met haar is er nooit gekomen.  Jill...

First Lady Jill Biden: 'Ik geef nu vaak les per Zoom'

De First Lady blijft op de eerste plaats een docent. 

Het is traditie dat de Amerikaanse Vogue minimaal één keer de First Lady op de cover krijgt. Of Melania Trump daar vanaf heeft gezien of niet gevraagd is, is niet helemaal duidelijk, maar een groot interview met haar is er nooit gekomen.

Jill Biden (69) daarentegen, staat met een groot interview in het augustusnummer, waarin ze vertelt over haar nieuwe leven in het Witte Huis.

Jurk van Oscar de la Renta, oorbellen van Tiffany's.

Zoals bekend geeft ze nog altijd les, al moet ze soms wel improviseren. Nakijkwerk doet ze vaak in het vliegtuig, 'lesgeven vaak per Zoom'.  "Iedereen zei dat het niet kon, blijven lesgeven als First Lady," zegt ze. "Ik zei: waarom niet? Dan zorg je toch gewoon dat dat wél kan?"

Over de stemming in Amerika zegt Jill: "Tijdens de campagne ervoer ik zoveel angst van de mensen, ze waren bang. Als ik nu door het land reis, heb ik het gevoel dat mensen weer kunnen ademhalen. Ik denk dat Joe daarom gekozen is. Mensen wilden iemand die het land kon helen, niet alleen van de pandemie, wat Joe deed door in te zetten op vaccineren. Maar hij is ook gewoon een kalmere president. Hij laat de verhitte gemoederen afkoelen."

Naast haar lessen heeft de First Lady een drukke agenda: ze bezoekt vaccinatiecentra, is onbezoldigd aanjager van het  American Families Plan dat het aantal kinderen dat in armoede leeft moet halveren en ze werkt met de minister van onderwijs aan een nieuwe, relevantere invulling van het educatiesysteem, van kleuterschool tot college.

Daarnaast heeft ze Joining Forces een herstart gegeven: ze begon dit hulpprogramma voor 'militaire gezinnen' tien jaar geleden met Michelle Obama. En daarnaast is ze ook gewoon nog de gastvrouw in het Witte Huis, die moet beslissen over menu's en tafelindelingen.

Is het niet wat veel? "Dacht je dat ik niet altijd veel deed?" kaatst ze terug. "Ik hou van dat soort energie. Toen ik Second Lady werd was er zoveel te doen dat ik zei: 'Ik wil geen seconde van dit platform verspillen'.

"Mijn bereik is nu nog groter. Ik kan niets opgeven. Ik wil niets opgeven. Ik zou zelfs wel meer willen doen, maar dat kan niet, want je moet het wel goed kunnen doen. Er is gewoon heel veel te doen."

Foto's (c) Witte Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in