Diplomatic Dressing à la FLOTUS. 

Amerikaanse president Joe Biden is gisteren aangekomen in het Verenigd Koninkrijk. Biden is in het VK vanwege de 47e G7-top, dit keer in Cornwall.

Article continues after the ad

Het is Biden’s eerste overzeese bezoek als president, hij hoopt het vertrouwen te herstellen met de Europese landen. Met hopelijk ook wat diplomatieke manieren dan zijn voorganger. 

Biden – hier de aankomst in Cornwall - wil China en Rusland op deze manier ook laten weten dat de VS en Europa innige bondgenoten zijn.

Hoewel de G7 Summit vooral een staatshoofdendingetjes is, is First Lady Jill Biden meegekomen, om in de marge aan de (inter)nationale betrekkingen te werken.

In Air Force One bereidde ze zich alvast voor op haar programma. Voor de reis droeg Jill een blauw pak met daaronder een offwhite top. Geen fashion statement, eerder een look die de zakelijke missie van de reis benadrukt.  

Een van haar eerste afspraken was met een groep vrouwen van in Engeland gelegerde Amerikanen op de basis van RAF Mildenhall.

Hiervoor droeg ze een iets zachtere en meer zomerse outfit in wit en donkerblauw, die prima bij de luchtmachtlocatie paste (hoewel ze er ook zó in door had gekund naar een marine-momentje). Niet zichtbaar, maar wel om haar pols: het Panthère de Cartier horloge waarin ze de laatste maanden kan worden uitgetekend. 

Om haar hals heel persoonlijke sieraden, waaronder het mama-kettinkje van EF Collection dat Jill van haar kinderen kreeg.

En ze hield haar man ook nog even gekscherend bij de les.

POTUS en FLOTUS hebben, zoals gebruikelijk bij een presidentieel bezoek vanuit de VS, een hele locatie afgehuurd: Tregenna Castle is momenteel de Cornische West Wing. 

Voor het avondprogramma verplaatste het gezelschap zich op uitnodiging van de Britse premier Johnson naar St Yves, waar Britse First Lady Carrie Symonds opdook in een vrolijke rode jurk van LK Bennett en schoenen van Zara en Jill een chique, diervriendelijke ode aan Cruella bracht in een Brandon Maxwell, een favoriet label van de huidige FLOTUS.

Foto's (c) Getty Images, Witte Huis, Tregenna Castle

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in