Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fidan Ekiz: 'Het is narcistisch te denken dat je ertoe doet'

De journalist en programmamaker kijkt terug op 2021. Fidan Ekiz heeft een turbulent jaar achter de rug. Gedumpt door De Vooravond omdat ze zich verzette tegen de verwoking van de samenleving. Binnengehaald door WNL waar ze met Sven Kockelmann het nieuwe OP1 duo vormt. En intussen gewoon prijzen w...

Fidan Ekiz: 'Het is narcistisch te denken dat je ertoe doet'

De journalist en programmamaker kijkt terug op 2021.

Fidan Ekiz heeft een turbulent jaar achter de rug. Gedumpt door De Vooravond omdat ze zich verzette tegen de verwoking van de samenleving. Binnengehaald door WNL waar ze met Sven Kockelmann het nieuwe OP1 duo vormt.

En intussen gewoon prijzen winnen: "Toen ik als Beste Anchor werd genomineerd, dacht ik vooral: grappig hoe snel je kunt worden gehyped in dit land. Wat dat betreft ben ik meganuchter."

Over de manier waarop de 'vrijdenkers' van BnnVara haar afwijkende geluid afstraften door haar aan de kant te zetten zegt Ekiz in De Telegraaf: "Ik heb er lang niets over gezegd; wilde eerst uitzoeken wat er achter de schermen is gebeurd, want dáár gaat het om," zegt ze in De Telegraaf. "Niet om mijn persoon. Vond al een tijdje dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen en die gedachte is door alle gedoe rond De vooravond alleen maar versterkt. Het is zo narcistisch om te denken dat je ertoe doet."