De journalist en programmamaker kijkt terug op 2021.

Fidan Ekiz heeft een turbulent jaar achter de rug. Gedumpt door De Vooravond omdat ze zich verzette tegen de verwoking van de samenleving. Binnengehaald door WNL waar ze met Sven Kockelmann het nieuwe OP1 duo vormt.

En intussen gewoon prijzen winnen: "Toen ik als Beste Anchor werd genomineerd, dacht ik vooral: grappig hoe snel je kunt worden gehyped in dit land. Wat dat betreft ben ik meganuchter."

Article continues after the ad

Over de manier waarop de 'vrijdenkers' van BnnVara haar afwijkende geluid afstraften door haar aan de kant te zetten zegt Ekiz in De Telegraaf: "Ik heb er lang niets over gezegd; wilde eerst uitzoeken wat er achter de schermen is gebeurd, want dáár gaat het om," zegt ze in De Telegraaf. "Niet om mijn persoon. Vond al een tijdje dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen en die gedachte is door alle gedoe rond De vooravond alleen maar versterkt. Het is zo narcistisch om te denken dat je ertoe doet."

Ze hoopt op minder polarisatie: "Ik kan heel slecht tegen het gescheld en hoe iedereen elkaar de maat neemt. Tweets van volwassen mensen die ministers uitschelden voor klootzak… Ook ik heb kritiek op het regeringsbeleid, daar kan ik uren over volpraten, maar waarom moet er zo op de man worden gespeeld? Waarom die krachttermen? Ben nauwelijks nog actief op Twitter en dat is bijna een vorm van escapisme."

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in