Maak je wat van jezelf, is het wéér niet goed.

Fidan Ekiz vindt het vervelend dat ze zo vaak kritiek krijgt op haar glamoureuze looks, alsof die haar werk als journaliste en presentatrice in de weg zouden staan.

Ekiz is iemand die een beetje werk maakt van haar uiterlijk en graag op hoge hakken loopt. "Dat hoort erbij," zegt ze in Privé. "Het mag ook wel wat meer in Nederland. We zijn hier ontzettend bang voor glamour in combinatie met journalistiek bedrijven."

Article continues after the ad

"Op social media krijg ik berichten: ‘Dan sta je daar als een model te poseren, dat had ik echt niet van jou verwacht.’ Daar moeten we vanaf. In een land als Turkije doen ze dat veel beter. Daar zien vrouwen in de media eruit alsof ze zo uit een missverkiezing zijn gestapt."

"Het kan allemaal prima samengaan. Kijk naar Eva Jinek. Zij ziet er prachtig uit en is een van de beste talkshowhosts in Nederland."

Nederland is soms iets te nuchter, volgens Fidan. "Jammer genoeg kunnen wij hier helemaal niet omgaan met een uitgesproken vrouw die er ook nog eens verzorgd uitziet. Als ik daar een laagje bovenop kan doen, letterlijk, dan doe ik dat met plezier. Ik denk dat we daar niet voor terug moeten deinzen."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021, Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in