VP Kamala Harris met haar man Doug Emhoff en zijn kinderen Cole en Ella
VP Kamala Harris met haar man Doug Emhoff en zijn kinderen Cole en Ella

Wie is wie bij de Bidens en de Harris-Emhoff'jes? 

Bij de inauguratie van Joe Biden als 46ste president van de Verenigde Staten en Kamala Harris als eerste vrouwelijke vice-president, stonden ook aardig wat familieleden op het podium die we nog niet kennen. Even een voorstelrondje!

Article continues after the ad

First Family Biden

Joe Biden kreeg drie kinderen met zijn eerste vrouw Neilia: zonen Beau en Hunter en dochter Amy. Neilia verongelukte met Amy in 1972, Beau en Hunter overleefden.

In 1975 leerde hij zijn tweede vrouw Jill kennen, met wie hij nog een dochter kreeg: Ashley. Beau overleed in 2015 aan hersenkanker.

Beau Biden was getrouwd met Hallie Olivere, met wie hij twee kinderen had.

Joe is de opa van Natalie (16, tweede van rechts) en Robert (14, tweede van links).

Hunter Biden is gescheiden van Kathleen Buhle met wie hij drie kinderen heeft: Naomi, Finnegan en Maisy, hier bij de inauguratie van opa Joe, allemaal fraai effen gestyled. 

Van links naar rechts Maisy, Finnegan, Naomi en hun nichtje Natalie, dochter van Beau. 

Finnegan hugt hier met Michelle Obama. Hunter is nogal kleurrijk: kampte met een fikse drank- en drugsverslaving, date na Beau's dood zijn schoonzus Hallie, heeft een buitenechtelijk kind in Arkansas...

...en trouwde in 2019 met Zuid-Afrikaanse filmmaker Melissa Cohen, met wie hij nog een zoontje kreeg.

Ashley Biden (de man naast haar is haar halfbroer Hunter)...

...is getrouwd met plastisch chirurg Howard Krein, de man met de corsage rechts van haar. Ze danst hier de hora met haar vader. 

Het stel heeft geen kinderen...

.... Ashley staat hier met haar neefje op de arm. Joe heeft in totaal dus zes kleinkinderen. Dat waren de Bidens! 

Second Family: Harris-Emhoff

Second Gentleman Doug Emhoff was zestien jaar samen met Kerstin Mackin, met wie hij Cole en Ella kreeg. In 2014 trouwde hij met Kamala Harris.

Het stel heeft geen kinderen, maar Kamala is zeer betrokken bij haar stiefkinderen, die haar 'momola' noemen.

Ella en Cole waren dan ook bij haar eedaflegging. In tegenstelling tot de kinderen van Trump zal geen van de kinderen Biden of Emhoff-Harris een rol spelen in het presidentschap van Joe. Wel was Ella's look in geen tijd trending: Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw mag wel uitkijken.  

Foto's (c) Getty Images, Biden Harris Campaign, Doug Emhoff

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in