Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eva Jinek schrijft boek over powervrouwen: 'Droom groot'

'Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren.'   Journalist, presentator en talkshowhost Eva Jinek heeft een nieuw boek geschreven. Hierin interviewt en portretteert ze rolmodellen over hun weg naar succes en geluk.  'Geluk maak je zelf! Durf nee te zeggen! Stap uit je comfor...

Eva Jinek schrijft boek over powervrouwen: 'Droom groot'

'Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren.'  

Journalist, presentator en talkshowhost Eva Jinek heeft een nieuw boek geschreven. Hierin interviewt en portretteert ze rolmodellen over hun weg naar succes en geluk.

 'Geluk maak je zelf! Durf nee te zeggen! Stap uit je comfortzone!'

Iedere dag worden we overspoeld met dit soort slogans, met adviezen hoe we moeten leven om succesvol en gelukkig te zijn. Maar zonder een tastbaar voorbeeld uit de praktijk hebben al deze kreten volgens Eva geen betekenis.

Of het nu gaat om onzekerheid en eenzaamheid, het verlies van je gezondheid, je kind of je rede, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of verlammende schaamte: over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk.

Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, maakt Eva duidelijk wat wij allemaal van ze kunnen leren. Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

V.l.n.r. Roxeanne Hazes, Merel Westrik & Eva, Naz Kawan.

In de portretten van bekende en minder bekende mensen zoals Carry Knoops, Roxeanne Hazes, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva’s moeder Radana, is Eva de gids die vraagt, voelt en benoemt. De beelden van voormalig Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy zijn even intiem en persoonlijk als de verhalen die zijn verteld.

"Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren, zoals ze dat bij mij ook doen," zegt Eva. "Blijf dromen... Droom groot. Want dat doen zij ook." 

Droom groot - verhalen van voorbeelden, verschijnt 26 november bij Uitgeverij Spectrum. 

Openingsfoto (c) Roger Neve voor Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in