Dolly Dot Esther kijkt terug én kijkt vooruit.

Eerder las je al over veertig jaar lief, leed en vriendschap tussen de powervrouwen van de Dolly Dots. En hoe het Angéla Kramers is vergaan in het interbellum tussen het einde van de band en de doorstart die ervoor zorgt dat ze dit jaar (voor het laatst) samen op het podium staan. Vandaag blikken we terug én vooruit met...

Esther Oosterbeek, geboren in Haarlem. Ze rolde in 1978 de muziek in als zangeres en danseres, werk dat leidde naar de Dolly Dots.

Article continues after the ad

Na het uiteenvallen van de groep koos Esther vooral voor werk achter de schermen, waar ze uitblonk in visagie, iets waar ze zich na het laatste optreden van de Dolly Dots weer helemaal op zal richten.

"Ik vertel op het podium over een bijna-doodervaring tijdens de operatie die ik in 2005 onderging na een hersenbloeding," zegt Esther over de Sisters on Tour reeks van de Dolly Dots. "Het gaat nu gelukkig heel goed met me, al heb ik in 2011 nog een zware operatie gehad, waarbij er een stent in mijn hoofd is geplaatst. Die zit als een huis en ik mag alles doen: sporten én op het podium staan. Ik voel me gezegend.

Dat ik geen kinderen heb, en momenteel ook geen relatie, doet daar niets aan af. Wie weet kom ik nog eens iemand tegen, maar met alleen zijn heb ik geen enkele moeite. Het is prima zo.

Ik werk alweer dertig jaar als visagist en heb een leuk leven met een vriendengroep die ik koester. Door een hersenbloeding kan je persoonlijkheid veranderen en ik merk dat ik gevoeliger ben geworden. Dingen komen soms harder aan, maar ik geniet ook intenser en bewuster dan vroeger."

Openingsfoto (c) Roger Neve, andere foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in