Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er komt een tv-serie over Audrey Hepburn!

Audrey was zoveel méér dan Holly Golightly of Jo Stockton. Wie Audrey Hepburn zegt, ziet meteen Breakfast At Tiffany's voor zich. Onberispelijk chic gekleed in Givenchy, geestige dame, talent, charmes, stijlicoon. Audrey was echter ook getekend door haar oorlogsjaren in Nederland. Ze was zo frêle...

Er komt een tv-serie over Audrey Hepburn!

Audrey was zoveel méér dan Holly Golightly of Jo Stockton.

Wie Audrey Hepburn zegt, ziet meteen Breakfast At Tiffany's voor zich. Onberispelijk chic gekleed in Givenchy, geestige dame, talent, charmes, stijlicoon.

Audrey was echter ook getekend door haar oorlogsjaren in Nederland. Ze was zo frêle omdat ze vaak niet kon eten van de stress en was gefrustreerd over de typecasting in Hollywood nadat ze was doorgebroken met Roman Holiday (1953).

In de liefde zat het ook niet mee: pas in 1980 kwam ze de liefde van haar leven tegen, de Nederlandse arts Robert Wolders. Daarnaast was ze onvermoeibaar in touw voor UNICEF, een aspect van haar leven dat nogal eens ondergesneeuwd raakt in alle aanbidding voor haar looks en films.

Stof genoeg dus voor een mooie serie over haar leven. Die wordt geschreven door 'The Good Wife' schrijver Jacqueline Hoyt en geproduceerd door het team van The Young Pope en My Brilliant Friend. Hoyt baseert zich op Audrey at Home, het boek dat Audrey's zoon Luca Dotti en Italiaanse journalist Luigi Spinola over Hepburn schreven.

Het boek is deels biografie, deels kookboek, maar bevat ook anekdotes en correspondentie van Audrey. Het is voor het eerst dat er een biopic op dit niveau over de filmster wordt gemaakt. Audrey stierf in 1993 aan de gevolgen van kanker. Ze is 63 jaar geworden.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in