'Good luck to you, Leo Grande'.

Zet Emma Thompson op een gevoelig onderwerp als 'vrouw van in de zestig huurt mannelijk escort voor een beetje passie' en je weet dat er geen cliché te bekennen zal zijn.

In 'Good luck to you, Leo Grande' speelt Emma Nancy Stokes, een eenzame, verstandige, tikje neurotische weduwe. Die, na en een huwelijk van 31 jaar waarin geen hartstocht te bekennen was, besluit om eens uit te zoeken waar iedereen het toch altijd over heeft op dit vlak. Ze heeft namelijk nog nooit een orgasme gehad, zelfs niet in haar eentje.

2 mensen, 1 hotelkamer

Om haar fysieke en mentale noden te bevredigen en een eventueel orgasme professioneel aan te pakken, huurt ze een jonge Ier in die zichzelf Leo Grande noemt (gespeeld door Daryl McCormack). Als hij in haar hotelkamer staat, lijkt het in eerste instantie een uitgemaakte zaak (hij is om óp te eten).

Article continues after the ad

Maar hij maakt haar ook meteen duidelijk dat ze geen wonderen moet verwachten van twee uur met hem, na 31 jaar 'seks die te vergelijken was met olie verversen'. Ze hebben een klik, maar het wordt nooit helemaal duidelijk of Leo wel echt is wie hij zegt te zijn (waarschijnlijk niet...). Tegelijk is de intimiteit die na een paar afspraken tussen hen groeit wel echt. 

Hilarisch en hartverscheurend 

'Good luck to you, Leo Grande' is niet per se een film over seks en een climax bereiken, maar meer over verlangen, kwetsbaarheid, macht en erachter komen wie je nu echt bent en wat je wilt. Thompson speelt Nancy geweldig, zowel broos als zinderend van begeerte en zowel hilarisch als hartverscheurend.

Het laatste shot is nu al legendarisch: een 62-jarige vrouw die naakt voor de spiegel staat en tevreden is over wat ze ziet. "Het is een hele uitdaging om op je 62ste naakt te gaan," zegt Thompson. "Ik denk niet dat ik het eerder had gekund en de uitdaging zat vooral in het feit dat we er niet aan gewend zijn om normale, onbewerkte lichamen op het scherm te zien." Progress indeed.

Het is nog niet bekend wanneer 'Good luck to you, Leo Grande' in Nederland draait of te streamen is, maar het absoluut een must-see.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in