Openhartige podcast over haar scheiding en mogelijke nieuwe liefdes.

Actrice, presentatrice en kookboekenschrijver Ellemieke Vermolen (45) heeft in de podcast 30 minuten rauw van Ruud de Wild openhartig gesproken over haar leven. Een paar opvallende uitspraken: 

'Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan'

Over haar zoontje Joshua, die vlak voor zijn geboorte in 2017 overleed: "Ik heb keuzes gemaakt waar ik mijn verhaal wel en niet vertel. Omdat het voor mij dan ook weer inderdaad voelt alsof hij er nog steeds bij hoort. Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan."

Het overlijden van Joshua speelde geen rol in haar scheiding van Sergio Herman: "We hebben het wel alle twee op onze eigen manier verwerkt, waardoor we natuurlijk wel een stukje uit elkaar zijn gegroeid. Maar daarna ook wel weer naar elkaar toe zijn gegroeid, door zo'n gebeurtenis."

Article continues after the ad

Het contact tussen hen verloopt nog stroef: "We doen allebei enorm ons best en ik ben blij dat hij weer gelukkig is met iemand. Ik hoop dat 'ie gelukkig blijft, dat gun ik hem echt. En ik word ook weer gelukkig, dat weet ik ook."

Ellemieke en Jan in 2006

Over andere exen, zoals Jan Smit en John Ewbank (met wie ze ooit getrouwd was): "Jan Smit, dat is nooit echt een relatie geweest. Dat was drie maanden verliefdheid en yolo, noem ik dat. Het was ontzettend gezellig samen. Niets ten nadele van Jan, die een topgast is, maar een relatie kan je dat niet noemen."

Ellemieke heeft nergens spijt van: "Ik ben niet zo ingesteld om achteruit te kijken en na te denken over 'shit, dat had ik anders moeten doen'. Het zijn voor mij allemaal levenslessen en allemaal ervaringen. Ik ben er een rijker en mooier mens door geworden."

Over fris en fruitig blijven: "Ik vind het zo erg, van die vrouwen die in een huwelijk zitten en denken: ik ben getrouwd, heb twee, drie, vier kinderen en ik kan me lekker laten gaan nu.” Dat vindt ze echt een dooddoener. “Dan denk ik nee, je wil er toch leuk uit blijven zien voor jezelf en je partner."

'Pas op, ik kan echt heel goed alleen zijn'

Over een mogelijke nieuwe liefde: "Tinder vind ik echt vreselijk. Maar het lijkt me heel leuk, een leuke man. Op een gegeven moment ben je gewoon weer toe aan een leuk iemand in je leven. En pas op, ik kan echt heel goed alleen zijn. Het is een enorme aanpassing als er opeens weer een man over de vloer komt die ook ineens alles gaat bepalen."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in