Opkrabbelen na een scheiding valt niet mee.

Tien maanden na de scheiding van topkok Sergio Herman (51) begint het stof neer te dalen voor model, actrice, presentator en kookboekschrijver Ellemieke Vermolen.

“Soms is het beter om allebei apart gelukkig te zijn, dan samen ongelukkig," zegt ze in Nina. "Nog altijd heb ik dagen waarop ik denk: o my god, waaraan heb ik dit allemaal verdiend? Dan word ik angstig, als in ‘Ik sta er helemaal alleen voor’."

"Anderzijds is het vooral een ontdekking. Alle traumatische dingen die op mijn pad komen geven me nieuwe inzichten: wat doet dit met mij? Waarom krijg ik deze levensles nu aangereikt? Ik wil mezelf ontwikkelen en beter leren kennen."

Article continues after the ad

Sergio en zij hebben samen drie kinderen, (12), Zenna (10) en Josha, die vier jaar geleden vlak voor de geboorte overleed. De bezoekregeling valt haar soms zwaar: "Ik voelde me geamputeerd. "Dan denk ik: ‘K#t, mijn kinderen zijn weg.’ Ik ben blij dat Sergio en ik geen co-ouderschap hebben. Dat is sowieso niet haalbaar met zijn werk. De kinderen gaan om het weekend naar hun papa. Dat vonden ze zelf ook het fijnst. We hebben daar met ons vieren heel eerlijk over gesproken. De kinderen gaan altijd voorop. Sergio en ik kunnen als grote mensen wel denken ‘Ik wil dit of ik zie het zo’, maar je moet je ego aan de kant zetten."

Haar ex heeft inmiddels een nieuwe vriendin. " Het gaat zoals het gaat," zegt ze. "Alles draait om respect. Tot dusver wordt er weinig over gedeeld en daar ben ik blij om. Maar los daarvan: je gunt elkaar ook weer het geluk, hoor."

Hoewel ze 'iets te goed alleen kan zijn' staat ze ook zelf weer open voor een nieuwe relatie "…want ik vind het heerlijk om verliefd te worden, om me weer zestien te voelen, om liefde te geven en te ontvangen. Ik ben er aan toe. Ik heb weer zin in de liefde."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in