Superkrachten voor je hoofd wordt een familiefilm.

Wouter de Jong, Elise Schaap, Dylan Haegens en Marit Brugman maken een film van Superkrachten voor je hoofd, de bestseller van Wouter de Jong. 

Dylan Haegens en Marit Brugman werkten in 2020 al mee aan het boek Superkrachten voor je hoofd: De Dylan Haegens editie. De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten de handen nogmaals ineen te slaan. 

Het viertal houdt het productieproces in eigen hand: het script wordt geschreven door Wouter de Jong en Marit Brugman, Dylan Haegens zal de regie voor zijn rekening nemen en Elise Schaap – de partner van Wouter - zal in de familiefilm de hoofdrol spelen. Elise zong eerder de titelsong al in. 

Wouter de Jong schreef de bestseller Mindgym en de kinderversie Superkrachten voor je hoofd, om respectievelijk volwassenen en kinderen mentaal weerbaarder te maken. De film dient hetzelfde doel. Naar verwachting zal de familiefilm on het voorjaar van 2023 in de bioscoop te zien zijn.

Article continues after the ad

Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong is een doeboek waarin kinderen 15 skills leren die hen helpen beter om te gaan met hun emoties. Het boek zit bomvol grapjes, uitleg hoe je hoofd werkt (zowel in tekst als via illustraties van Hein de Kort) én challenges die kinderen samen met hun ouders kunnen doen.

Sinds het in 2019 verscheen zijn er al meer dan 70.000 exemplaren verkocht, en was het bestverkochte kinderboek tijdens de feestdagen van 2019 én 2020. Het is zelfs een bestseller in China, al werd daar wél het zweepje waarmee een kind zijn ouders opjut ('En nu jullie!') gecensureerd.

Foto (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in