Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elenora wint overtuigend het eerste seizoen van Aria

'Je brengt een verhaal over en neemt de kennis van de vorige zangeressen mee.' Stem, prachtige podium presence en in de trant van Madonna en Cher genoeg aan slechts één naam – je kunt wel stellen dat met Elenora als de winnares van het eerste seizoen van ARIA, een nieuwe ster is geboren. In het p...

Elenora wint overtuigend het eerste seizoen van Aria

'Je brengt een verhaal over en neemt de kennis van de vorige zangeressen mee.'

Stem, prachtige podium presence en in de trant van Madonna en Cher genoeg aan slechts één naam – je kunt wel stellen dat met Elenora als de winnares van het eerste seizoen van ARIA, een nieuwe ster is geboren.

In het programma van Omroep MAX werd gezocht naar nieuw operatalent. Elenora Hu won daarmee een studiebeurs aan de Nationale Opera.

In de finale nam Elenora het gisteravond op tegen twee medekandidaten. Alle drie moesten ze solo en gezamenlijk een nummer ten gehore brengen aan de jury, die bestond uit Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Samen met het koor van de Nationale Opera zongen de finalisten Libiamo, een beroemde aria van Verdi.

Elenora is ‘buiten zichzelf’ van vreugde en een ‘beetje beduusd’ door de winst. Ze zong haar eerste klassieke noten via YouTube-tutorials die ze als 15-jarige online zocht.

Inmiddels heeft ze een conservatoriumdiploma op zak en wil ze niets liever dan een grote ster worden in de operawereld. Ze zag ARIA dan ook als een grote kans. "Klassieke muziek is prachtig, veel aria’s zijn eeuwenoud en vele mensen hebben die op vele verschillende manieren gezongen. Dat maakt het magisch. Je brengt een verhaal over en neemt de kennis van de vorige zangeressen mee. Hierdoor heb ik besloten om zangeres te worden," vertelde ze eerder over haar deelname.

Het juryrapport werd na de show voorgelezen door Jaap van Zweden, chef-dirigent van de New York Philharmonic. Hij bleek de afgelopen acht weken het ‘anonieme jurylid’ te zijn.