Dit is 55.

Halle Berry vierde vorige week haar 55e verjaardag met haar nieuwe liefde, een bescheiden taartje en een flinke sportsessie. Ze heeft namelijk haar eigen fitnessprogramma, en zo te zien werkt die als een trein.

Haar nieuwste filmrol getuigt ook van haar op en top fitheid. Halle speelt een MMA-vechter in haar nieuwe film Bruised, die ze zelf ook regisseert. "Vroeger was je carrière op je veertigste over", zegt ze daar zelf over. "En dan bedoel ik ook écht over. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik op mijn 54e nog in de huid van een MMA-vechter zou kruipen. Maar dat is wel zo. Ik ben het levende bewijs dat de filmwereld echt aan het veranderen is."

Het geheim achter Halle's succes is naast talent en doorzettingsvermogen natuurlijk ook dat nog altijd waanzinnige lijf. Waar ze hard voor werkt, maar verder geen geheim van maakt. Sinds begin dit jaar deelt ze haar exacte trainingsschema op de app FitOn, die ook in Nederland verkrijgbaar is.

Article continues after the ad

Gratis en voor niets volg je daar een training met Halle en haar personal trainer Peter Lee Thomas. "Mensen denken vaak: ja, maar jij hebt een trainer, allerlei apparatuur, jij eet heel specifieke dingen. Ik heb het idee dat mensen zichzelf soms een fit leven uit het hoofd praten, omdat ze denken dat het niet haalbaar of niet betaalbaar is."

Dat kon anders, vond de actrice. Dus plaatste ze een hele rits workout-video's gratis en voor niets. De moeite van een kijkje nemen waard, want eh...

Happy 55, Halle!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in