'Alles in mijn leven werd geregeld door anderen.'

Het was drie jaar geleden best verrassend, toen filmster Cameron Diaz liet weten 'met pensioen' te zijn. Een opmerkelijke zet in Hollywood, waar iedereen er juist op is gebrand om in beeld te blijven.

Cameron niet. Ze is echt gestopt met acteren en doet nu heel andere dingen: met een vriendin heeft ze een bedrijf in biologische wijn en ze deelt kookvideo's van lekkere en gezonde gerechten.

In de talkshow Heart to Hart vertelde ze aan Kevin Hart hoe ze tot die beslissing kwam: "Ik besefte dat ik zoveel tijd en energie aan acteren besteedde, dan ik niet langer mijn eigen leven managede. Als je iets voor langere tijd op een hoog niveau doet – in mijn geval was dat acteren – dan wordt het steeds lastiger om nog aandacht te hebben voor andere dingen dan dat ene."

Article continues after the ad

"Als je de persoon bent die dat ene kunstje levert – je bent de persoon op het scherm, je bent de persoon die 'het talent' wordt genoemd – dan moeten alle andere dingen om je heen, alles wat daar niet mee te maken heeft, worden overgedragen aan andere mensen," zegt ze. "Toen ik nog acteerde werden alle andere dingen in mijn leven, van mijn financiën tot mijn huishouden, geregeld door andere mensen."

"Voor mij als mens – niet als Cameron Diaz, want Cameron Diaz was een machine – voor mij als persoon, als spiritueel wezen, werd het duidelijk dat maar op één vlak heel goed functioneren niet genoeg was," zegt ze.

"Ik hou nog altijd van acteren en had er eeuwig mee kunnen doorgaan, maar ik bereikte een punt waarop ik mijn leven niet kon overzien, omdat het zo groot was geworden." Met andere woorden: ze wilde gewoon weer haar eigen boodschappen doen en zelf de hond uitlaten. 

"Naar mijn mening zijn het de mensen in je leven die je kunnen helpen om alles aan de gang te houden," aldus Cameron. "En ik heb geweldige mensen in mijn leven gehad en ik heb ook mensen gehad die niet altijd het beste met me voor hadden. Maar je hebt geen tijd om je daarin te verdiepen als je altijd maar gaat-gaat-gaat met oogkleppen op."

"Het enige wat ik wilde, was een leven dat ik zelf in de hand had," zegt ze. "Mijn dagen hebben nu een routine met dingen die ik zelf kan afhandelen. Het is het beste gevoel in de wereld. Ik voel me compleet."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in