Alles over Dione’s Studio Peking-looks, rechtstreeks van haar stylist.

We genieten met volle teugen van Dione de Graaff in Studio Peking. Niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel. Want wat komen er elke avond weer prachtige outfits voorbij. Wij belden met Dione’s stylist Geryanne Katerberg.

Dione’s looks vallen enorm op tijdens deze Olympische Spelen en de laatste jaren. Hoe lang werken jullie al samen?

Geryanne: “Ooo, echt al heel lang. Ik moet héél diep nadenken hoe lang precies, dus laten we zeggen: meer dan tien jaar. We kennen elkaar via NOS Sport, want ik kleed alle sportpresentatoren en doe ook Nieuwsuur, vroeger NOVA. We hadden direct een leuke klik, daarna is het gegroeid.”

Article continues after the ad

Delen jullie een voorliefde voor een bepaalde stijl?

“Nee, niet per se, het is ook niet mijn werk om mensen in mijn stijl te kleden. Ik zoek dingen waar Dione zich prettig in voelt. Vaak mooie, fijngebreide, rustige items. En soms een print of een fellere kleur, dat doet het altijd lekker op tv. Al draagt ze ook geregeld zwart, niet de beste televisiekleur maar wel eentje die Dione heel goed staat, dus doen we dat gewoon toch.”

Ons viel vorige week een roze blouse op…

“Haha, ja, dat hoor ik meer. Laat ik de pleister er maar van af trekken: die is van Marc Aurel, uit de vorige wintercollectie. Die wordt dus moeilijk te vinden. Maar zij maken meer in dit soort tinten, dus het is zeker de moeite waard om eens te kijken!”

Hoe is Dione’s stijl de laatste jaren veranderd?

“Ze is enorm gegroeid qua modegevoel en wat ze aan wil op televisie. Ze was toch altijd de enige vrouw tussen de mannen, dus kleedde ze zich ook minder opvallend. Nu durft ze steeds meer van zichzelf te laten zien, mag het echt vrouwelijker, sterker. Eerst kreeg ik haar echt niet in een rok of jurk, nu is dat heel gewoon geworden.”

Jullie durven best glam te gaan voor een sportprogramma. Wat vindt de NOS daarvan?

“Die hoor ik daar niet over. Zelf vinden Dione en ik dat glamour prima kan in Studio Peking. Het is toch een speciaal event, op een andere locatie. En omdat ze gewoon hier is, en niet in Peking zit, kan ik ook op het laatste moment nog wat dingen aanpassen, heel fijn. Zo verzekeren we dat Dione zich lekker voelt, dat blijft toch het allerbelangrijkste.”

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in