Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dilan Yesilgöz-Zegerius nieuwe staatssecretaris klimaat en energie

Het Kamerlid heeft een lange staat van dienst. In de Binnenhofse stoelendans rond de burn-out van Bas van 't Wout wordt Dilan Yesilgöz-Zegerius de nieuwe staatssecretaris op het ministerie van Economische Zaken. Het VVD-Kamerlid neemt samen met demissionair minister Blok het werk over van Bas van...

Dilan Yesilgöz-Zegerius nieuwe staatssecretaris klimaat en energie

Het Kamerlid heeft een lange staat van dienst.

In de Binnenhofse stoelendans rond de burn-out van Bas van 't Wout wordt Dilan Yesilgöz-Zegerius de nieuwe staatssecretaris op het ministerie van Economische Zaken.

Het VVD-Kamerlid neemt samen met demissionair minister Blok het werk over van Bas van 't Wout, die zijn functie tijdelijk heeft neergelegd. Er werd niet getreuzeld, ze kon meteen langskomen bij de koning voor haar beëdiging...

...en een kennismakingspraatje. Blok is vanaf nu minister van Economische Zaken en Yesilgöz wordt verantwoordelijk voor de portefeuille klimaat en energie.

De 43-jarige Yesilgöz zit sinds 2017 in de Tweede Kamer. Ze was zo'n twee jaar woordvoerder klimaat, energie en gaswinning, maar de laatste jaren hield ze zich bezig met justitie en veiligheid. Hoe blijft zij overeind in de hectiek van de Tweede Kamer?

'Ik doe boksoefeningen; lekker knallen en je hoofd is helemaal leeg'

‘Veel sporten, gezond eten, genoeg slapen. Daar let ik altijd al op, maar nu nog meer. Ik heb thuis een stepapparaat waar ik zo vaak mogelijk op train. Ook heb ik kettlebells en gewichten gekocht, voor mijn armspieren. En ik doe boksoefeningen; lekker knallen en je hoofd is helemaal leeg.