In gesprek met een van de leading ladies van de VVD.

Dilan Yesilgöz-Zegerius (1977) is sinds 2017 Tweede Kamerlid voor de VVD en is een van de hoogst geno­teerde vrouwen op de kieslijst. In haar portefeuille heeft zij o.a. politie, veiligheid en drugsbeleid. In de nieuwe Nouveau vertelt ze over haar werk, haar voorbereidingen op de verkiezingen (kettlebells!) en politica zijn.

'Niet het feit dat we vrouwen zijn bindt ons, maar het feit dat we ons inzetten voor een ideaal'

"Van de VVD-top vijf zijn vier van de vijf kandidaten vrouw," zegt ze.  "Ik ervaar geen krabbenmand, we werken onderling goed samen. Niet het feit dat we vrouwen zijn bindt ons, maar het feit dat we ons inzetten voor een ideaal. Wat wel opvalt: als het om argumentatie gaat, wordt het vrouw-zijn er vaak toch bij gehaald. Vooral mannen hebben er een handje van om vrouwen als niet-inhoudelijk weg te zetten. Dat verbaast me altijd weer. Of je wordt gezien als spreekpop van je baas."

Meer lezen? Het hele interview met Yesilgöz staat in de nieuwe Nouveau, waarin je ook alles leest over Kajsa Ollongren, Lilianne Ploumen en Sigrid Kaag. Nu te koop én zonder verzendkosten te bestellen op Magazine.nl

Article continues after the ad