'Ik had eerder geen idee hoeveel power ik van mezelf heb.'

Soms duikt er zomaar een leeftijdgenoot in onze tijdlijnen op waarvan je zegt: 'Wauw, waarom ken ik jou nog niet?' Zoals Britse ontwerper Karen Arthur (58), die voorheen voor de klas stond en nu furore maakt als influencer die bewustwording rond de menopauze op de kaart wil zetten.

Article continues after the ad

Karen houdt van funky brillen met een vintage vibe, kiest ervoor om au naturel grijs te worden en draagt zelf ontworpen kleren in vrolijke kleuren.

"Op mijn 52ste kreeg ik een breakdown," zegt ze tegen That's Not My Age. "Al mijn energie ging op aan lesgeven, mijn relatie liep op de klippen, mijn dochters studeerden, ik had last van het lege-nest-syndroom. Het was een 'perfect storm'. Ik leerde nee te zeggen en ruimte te maken voor de dingen die ik wilde doen."

Het werd iets creatiefs. Gebaseerd op de kleding die ze al veertig jaar voor zichzelf naaide begon ze met designerkleding "voor progressieve vrouwen die slow-fashion kunnen waarderen," zegt ze. "Ik heb nu minder geld, maar heb vertrouwen in mijn talent en vaardigheden."

"Vroeger was ik een fan van power dressing: hoge hakken, kijk naar mij. Dat was misschien wel om te maskeren hoe ik me werkelijk voelde. Dat is nu anders, dit ligt dichter bij mijn persoonlijkheid. Ik gebruik kleren als moodbooster, 'wear you happy'. Het is een heel bevrijdende ervaring, ik had eerder geen idee hoeveel power ik van mezelf heb."

Foto's (c) Karen Arthur, Specsavers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in