Kroon op je hoofd, ongeacht de reden!

Touriya Haoud is bekend geworden als model en actrice. De liefde vond ze bij Amerikaan Greg Vaughan met wie ze zich in Los Angeles settelde en drie kinderen kreeg.

Tot zover het sprookje: ze is al vijf jaar bij hem weg en werd eerder dit jaar ernstig ziek door lymfklierkanker. Hoewel beter worden natuurlijk hoofdzaak was, greep het idee dat ze kaal kon worden door de behandelingen haar toch erg aan. Haoud ging zoeken naar tulbanden, maar kon bijna niets vinden.

Daarom is ze met een vriendin in zee gegaan en heeft ze Azumar Official opgericht (de site staat nog niet live), een collectie unieke ecologische hoofddoeken die wordt gemaakt in Marrakesj. Voor vrouwen die kampen met de gevolgen van chemo of alopecia, maar ook voor moslima's en vrouwen die een fashion statement willen maken.

Article continues after the ad

Zelf kreeg ze wel te maken met haaruitval, maar is ze niet helemaal kaal geworden en heeft de eerste controle na chemo en bestraling goed uitgepakt. Touriya is nu bezig zich weer permanent in Nederland te vestigen. Haar kinderen (9, 11 en 13) wonen inmiddels bij hun vader in Charlottesville, waar ze elke maand heen zal vliegen om hen te zien, terwijl ze hier weer een leven opbouwt.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in