Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De ambitie van Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW

'Ik wil meisjes tonen dat ook zij in de bedrijfstop horen.' Ingrid Thijssen is voorzitter van VNO-NCW, de grootste ondernemersorganisatie van Nederland. De eerste vrouw in die functie, zoals er altijd bij wordt vermeld. "Ik zou willen dat het niet nodig was”, zegt ze in Trouw. "Ik doe gewoon mijn...

De ambitie van Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW

'Ik wil meisjes tonen dat ook zij in de bedrijfstop horen.'

Ingrid Thijssen is voorzitter van VNO-NCW, de grootste ondernemersorganisatie van Nederland. De eerste vrouw in die functie, zoals er altijd bij wordt vermeld. "Ik zou willen dat het niet nodig was”, zegt ze in Trouw. "Ik doe gewoon mijn werk, maar ik realiseer me wel dat ik een rolmodel ben."

"Het heeft nu eenmaal betekenis als vrouwen zulke zichtbare posities innemen: het inspireert jonge meiden en laat zien dat zoiets normaal is," zegt Thijssen. "Ik wil aan alle meiden in Nederland laten zien dat ook zij in de top van het bedrijfsleven thuishoren."

"Vrouwen hebben ook wel de neiging om ‘nee’ te zeggen als ze ergens voor gevraagd worden, een promotie bijvoorbeeld. Dat herken ik ook bij mezelf. Toen ik voor deze baan werd gevraagd dacht ik: als je er dan voor in aanmerking komt, ja schat, dan moet je het doen ook."

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in